Gość yama Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam Szanownych Forumowiczów, czy ktoś może odpowiedzieć mi na pytanie dlaczego i od cd czego jest świecąca się lampka w moim Patrolu? Fotka w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Jakbyś lepszą fotke zapodał to byśmy się nie pogniewali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yama Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Przepraszam, ale po najechaniu kursorkem na fotkęi kliknięciu wszystko ładnie widać przynajmniej u mnie. Jak to nie pomorze to zapodam inną fotkę.Chodzi o środkową lampkę w górnym rzędzie po prawej stronie zegarów tę na której widać tak jakby kroplekę.Mam nadzieję, żę to wystarczy? POzdrawiam i THX za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 tę na której widać tak jakby kroplekę. Zawodnienie filtra paliwa. Spróbuj odwodnić odkręcając zaworek pod nim. Ale proponuję wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yama Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yama Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Jeżeli mogę prość to miałby jeszcze jedno pytanie, jeżeli lampka od hamulca ręcznego także sie świci cały czas czy to świadczy o zużyciu klocków? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 jeżeli lampka od hamulca ręcznego także sie świci cały czas czy to świadczy o zużyciu klocków? Tak. Tylko nie bezpośrednio. Nissan nie stosuje jako takich czujników przy klockach. Miernikiem jest poziom płynu w zbiorniczku. Także jeśli ktoś ciągle uzupełnia płyn, a tacy są, to lampka się nigdy nie zapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Może to też śaiwdczyć pośrednio o słabym ciśnieniu w układzie. Tak się dziełaje czasami przy odpaleniu auta zimą, silnik nie ma jeszcze takich obrotów i nie wytwarza tyle podciśnienia ile układ potrzebuje. Efektem jest świecenie kontroli oraz brak wspomagania hamulców przez chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yama Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Dzięki kolegom. Jestem posiadaczem Patrolka od trzech mieścięcy tak więc można poweidzieć, że jestem zieony jak szczypioorek na zimę w temacie mojego autka.. jeszcz raz THX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yama Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Koledzy jestem zmuszony prości kolegów Was jeszcze raz o pomoc w sprawie nieszczęsnej kontroli zawilgocenia filtra paliwa. Otóż zmieniłem filtr na nowy i w dalszym ciągu wspomniana lampka się świeci. Czy można cos z tym zrobić jak tak to gdzie można kupić taki czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Może najpierw spróbuj przeczyścić styki na kostce od niego. Może coś tam robi zwarcie. Taki czujnik to chyba tylko w używkach, bo nowy może się okazać dość drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Kiedyś na pewnym forum Land Rovera ktoś napisał że świeci mu się pomarańczowa kontrolka z szybą w tle .... Ktoś napisał że pali się kontrolka informująca kończącą się szybę przednią ... Po tygodniu gość odpisał że wymienił szybę i dalej świeci się kontrolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katrinka75 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Kiedyś na pewnym forum Land Rovera ktoś napisał że świeci mu się pomarańczowa kontrolka z szybą w tle .... Ktoś napisał że pali się kontrolka informująca kończącą się szybę przednią ... Po tygodniu gość odpisał że wymienił szybę i dalej świeci się kontrolka Qfa, wymiękłem !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi