Gość Misiek_nx Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam, od razu prosze o wykasowanie tematu jesli wyda sie zbyt durnowaty... Otoz dzis ucinajac sobie pogawędkę pod 100nx-em z moim mechanikiem uslyszałem patent FSO klubu na popsutą pompę paliwa... Zastanawia mnie czy nie da sie tego wykorzystac jako takie małe nitro :-) Ciekawe tylko czy nie zaleje to silnika paliwem? Otoz chodzi o to ze goscie od poldków obmyślili sobie że jezeli w trasie padnie im pompa paliwa to węzyk od spryskiwaczy podłączają w miejsce gdzie paliwo wlewane jest do silnika a zbiorniczek sprskiwaczy zalewają paliwem (tu mozna by dać np denaturat albo gorzałke :-) ). Potem wlewają paliwo do komory spalania za pomocą pociągania dźwigni spryskiwaczy :-) POmysł kosmiczny i zasługujący na nagrodę jobla ale czy to zbyt abstrakcyjne by to wykorzystać np w wyścigacz na 1/4 ? :-D :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 pomysl jest bez sensu jesli chodzi o wykozystanie w wyscigach, bo pompka spryskiwacza nie podasz odpowiedniej dawki paliwa, zalejesz za duzo i auto dostanie mula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 lol pompka spryskiwaczy ma o wiele mniejsza wydajnosc niz pompa paliwa (mniejsze cisnienie podawania cieczy) ojj nie zdazylem i juz mnie kolega ubiegl... ale chodzi mniej wiecej o to samo ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Piotrek_S, ale jakby zamiast paliwa dozowac tam cos innego... tzn paliwo idzie pompą normalnie a dodatkowo dolewac spryskiwaczami cos co przyspieszy spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Piotrek_S, ale jakby zamiast paliwa dozowac tam cos innego... na przyklad co ? nie sadze zeby dalo sie pomopowac cos co by zwiekoszylo liczbe konikow. jak masz odwage to nalej perhydrolu i sproboj :diabel2: efekt - napewno spalanie bedzie szybsze hehehehhe ale ja bym zostawil ten pomysl w spokoju chyba jednak nie warto sobie nic popsuc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 heh nie zebym cos z tym chcial robic, po prostu ciekawilo mnie wasze zdanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 spoko - jesli o mnie chodzi to raczej sie nie da z tego wielkich rzeczy zrobic, ale moze inni wpadna na jakis pomysl Ja bym bardziej poszedl w kierunku homemade nitro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Piotrek_S, ale jakby zamiast paliwa dozowac tam cos innego... na przyklad co ? jak to co plyn do spryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 No właśnie ! nagaru się pozbędziesz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 a co powiecie na dolewanie paliwa lotniczego ? audi coupe kumpla ladnie zapodaje na mieszance pb+k-jet ja musze u siebie sprawdzic, ale narazie inne sprawy do zrobienia ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 pomijając sama idee, która jest dość kontrowersyjna problem jest taki, że pompka do spryskiwaczy ma niższe ciśnienie od pompy która podaje paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 mA mniejsze cisnienie, ale chodzilo koledze ze ta pompka jako wspomaganie a nie zastapienie ukladu paliwowego:) ze np dynaturat zalac i w trakcie przyspieszania np pociagnac spryskiwaczem, ale nie po szybach, a dolac do silnika odrzutowe wspomaganie dla benzynki:P no ale koledzy wypowiedzieli swoje zdanie:) chyba ze by dostac jakis plyn co odpowiednio by dziala:P ale to tylko taka teoria co by bylo gdyby ale tak rodza sie nowe pomysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi