Gość CZAJNIK Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Jak juz wiecie mam zamontowany kolektor ssący z GTI-R do wolnossaceo SR20 i wtryski 444 ale wszystko hamuje przepływka a jest ona podpieta pod SMT6. Pytanie czym ja zastąpić czyli innymi słowy wywalić i podłączyć coś w zamian co nie badzie stawiało oporów czyli jakis mapsensor albo CUŚ innego. moze ktoś pomoże ?? bede wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Nie wiem czy dobrze rozumuje ale przeplywka z p11gt ma wieksza srednice z tego co pamietam 70mm (ale pewnosci nie mam, ale ktos to montowal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yarkoo Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 w moim wolnossaku siedzi taka przepływka, ma 80mm co w porównaniu do seryjnych 50mm jest kosmosem, wszystko wystrojone ECU Masterem by Coobcio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcis Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 A od czego ta przepływka? bo ja niedlugo bede sie bral za CAI to by się cos takiego przydalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 marcis, a masz czym to wystroić? Zastosowanie przepływki z innego auta to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 bodek_n14, a moglbys to szerzej opisac, czym i jak to sie stroi (moze dla niektórych to gl..... pytanie ale jak nadarza sie okazja to sie spytam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Jak masz smt6 to żaden problem przejść na większą sirednice wywal obudowę a przepływke wsadzasz w rurę fi reszty dolotu a błędne odczyty przepływki korygujesz smt6 i gotowe Ja mam to samo oryginalna przepływka wskakuje w obudowę z P11 GT fi chyba 70-80mm ale auto nawet nie odpali na takowym zestawie więc trzeba poprzez podniesienia ciśnienia smt6 itd. wystroić na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 ROKI, tak w skrócie, żeby nie rozpisywać i nie pisać bzdur (specem nie jestem) http://tuning.jcauto.pl/oferta/silnik/perfect_power/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 aaaaaa tak myslalem ze o to chodzi, no ale teraz mam pewnosc. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja stosuję przepływki głównie z P11 lub Almer GTI, mają one wewnętrzną średnicę fi 80mm. Jak Kiviemu stroiłem Sunnego to zapodaliśmy coś z AUDI V6 też wewnętrzna Fi80mm, na seryjnym kolektorze ssącym i niedoregulowanym rozrządzie osiągneliśmy taki wynik (gorszy wynik na seryjnej przepływce + rozrząd na znaki): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 :651: +20KM/20Nm co dało więcej? kręcenie kółkami czy przepływka? nie no, w szoku jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Trudno powiedzieć... Przy tak zmodyfikowanym silniku z cienką przepływką nie ma co podchodzić zdusza ona wszystko... w Przypadku seri można liczyć na ekstra 4-5Nm i 1-2KM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcis Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 marcis, a masz czym to wystroić? Zastosowanie przepływki z innego auta to nie wszystko. Wszystko w planach, przez zime troche pokompletuje sprzetu a na wiosne sory za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 panowie chodziło mi o wywalenie przepływki nie o wsadzenie większej średnicy to jest zbyt proste a owszem mam SMT6 i sobie wystroję... mam zamontowane 4 przepustnice i jakakolwiek przepływka mi tu nie pasuje chcę to zastąpić czymś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Musi być przepływka i tyle... Map sensor ci tego nie ogarnie jak jest to nieszczęsne i mało wnoszące ITB z GTi-R to praktycznie nie masz skąd brać podciśnień... Jedynie jakiś Stand Alone zostaje ale to już pewno parę ładnych tysiaczków trzeba szykować. Ja bym seryjną przepływkę wrzucił w grubą rurę i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 no akurat podciśnienie jast skąd wykombinować bo są wyloty ale zastanawiam się nad TPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 podciśnienie masz ale tylko przy całkowicie puszczonym pedale gazu, jak go lekko łuśniesz to odrazu wskakujesz na atmosferę... Jak jako deflection dasz TPS i zarazam jako analog In to będzie to bardzo nie precyzyjne choć w uzyskaniu mocy maks i momentu nie będzie problemu, gorzej z częściowymi uchyleniami przepsutnicy no i mapa będzie bardzo rozbudowana od wartosci -50 do +50 SMT6 mało płynnie radzi sobie z czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 musi dać się to jakoś zrobić żeby wywalić przepływkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Już Ci napisałem SA z opcją Alfa Z, do młodego grabarza uderz za ok 3,5 tyś zł ma kogoś kto chce sprzedać jakiś programowalny komputer z tą funkcją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi