Sznurek Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 szukałem i szukałem i nic nie wyszukałem... Wiec chciałbym usłyszeć waszych wypowiedzi na temat żarówek H4 .. bo muszę wymienić u siebie a nie wiem na jakie , a nie chce żeby mi w sklepie doradzano bo oni i tak przeważnie sprzedają byle sie pozbyć.. chodzi mi o takie żarówki H4 żeby dobrze oświetlały drogę , nie wiem jakie mam zamontowane ale przyjdzie godz. 17-18 to nic nie widzę jeszcze do tego z przeciwka coś jedzie i lampy w mieście... a w trasie to już nie wspomnę.. myślę że coś z philipsa ? czy coś innego mi doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Philips GT 150 Blue Vision X-Treme Osram Silverstar tyle ode mnie za innymi się nie oglądam [ Dodano: Pon 12 Lis, 2007 20:31 ] aha po wymianie żarówek jedziemy ustawić światełka [ Dodano: Pon 12 Lis, 2007 20:36 ] sznurek a w jakim stanie są klosze lamp,odbłyśniki itp?to też ma duży wpływ na świecenie lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 w dobrym stanie.. znajomy co się zajmuje reflektorami otwierał mi i wyczyścił że jest super.. ogólnie wiesz.. chodzi mi o jeden gatunek bo jeden tylko zamontuje do auta a nie 5 jak ty mi wymieniłeś . podaj jeden który ty polecasz i dlaczego ;> jakieś uzasadnienia i konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 BV bo miałem najdłużej i jeździło mi się z nimi najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdrianBC Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Osobiście testowałem Philipsy Blue Vision H1 w Fiacie Brava: PLUSY: + ładna barwa, gdy się patrzy na reflektor, bardzo białe światło z niebieska poświatą + dobrze odbija w nocy wszelkie oznakowania na drodze (białe pasy, znaki, odblaski itp.) + w nocy nie męczy tak bardzo wzroku jak standardowa, "zółta" żarówka + relatywnie duża żywotność, założone rok temu, świecą do dziś. MINUSY: - w nocy i na mokrym asflacie, światło z tych żarówek "wsiąka" i rozmywa się czyli gorsza widoczność - świeci z mocą taką samą co normalna żarówka o ile nie słabiej. Wczoraj też padła mi jedna żarówka świateł mijania w primerce. Po przewertowaniu testów w magazynach i forów dyskusyjnych zdecydowałem sie na Philips Power2Night GT150 i takie właśnie jutro kupuje :-). Łączy w sobie cechy Blue Vision i Premium +50%. Cenowo stoją tyle samo co BV czyli ok 55zł za komplet(2szt.) :one: Jak zarzuce je do nissanka to podziele się odczuciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Polecam Phillips'a Extrem Power +80%. Święcą dalej niż seria i dają ładne biało światło. Bluevision są lipne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 sznurek Przejdź do działu "Porady eksploatacyjne" Na samym wierzchu masz dwa tematy o żarówkach, nie trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ZYWY_ Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam. Jak wiadomo w nissanach siedzą żarówki h4, dostałem od kumpla za free kseonki h1 dające bardzo białe światło, i nie wiem czy będą pasowały ? chodzi o rozmiar i pobór mocy.Kumpel kiedyś włożył inne do swojego auta tylko coś podpiłował. Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 _ZYWY_ na jakiej podstawie twierdzisz, że w nissanach siedzą żarówki h4? U mnie "siedzą" H1, przynajmniej na długich! Poza tym: jak h1 to nie ksenonek. H- to halogenek, a ksenonek to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 _ZYWY_, ja np. mam H7 - mijania i H1 na długich. Przeczytaj wiadomości (PW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piter77 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 ja zakupiłem jakieś włoskie h4, (18ZŁ szt) fajne białe światło dają ,dołożyłem diodowe pastojówki i całkiem fajny efekt....... ale w czasie deszczu masakra światło się rozmywa :zdziw: Koś mi mówił że na zimowe i deszczowe pogody super są te żarówki z żołtym światłem.,chociarz mi nigdy się nie podobały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Temat żarówek przerobiłem dość dokładnie. Wnioski są takie: - Osram i tylko Osram, gdyż nie grzeją się na tyle by topić przewody i styki (tak jak to robią tanie żarówki), - Osram, bo dają prawdziwie tyle światła ile podaje producent, - Osram, bo laboratoryjnie sprawdzone i porównywane z innymi, dały wynik najlepszy ze wszystkich. A to, czy jest to H1, H4, czy H7 to już inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 testowalem wiele zarowek i powiem ci szczerze ze najlepsze okazaly sie zwykle zarowki philipsa takie co na kazdej stacji benzynowej sa po 14 zeta wiec pewnie w samochodowym po jakies 8 - 9 zeta. maja takie zolto-czarne opakowanie. zadne +20 czy +50% wiecej swiatla bo to lipa zakladalem takie i bylo to samo. na tych philipsach jezdzi mi sie najlepiej i w koncu widac cos na mokrym asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi