Gość kowalik Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam ! Posiadam N15 1.6 benz. przy wymianie świec na nowe zauważyłem w mojej nysce na jednej świecy znaczne ilości oleju. Mechanik powiedział że trzeba wymienić uszczelkę pod głowicą, i w związku z tym mam do was pytanie czy s a jakieś lepsze, czy trwalsze uszczelki, czym się kierować przy kupnie. Z góry dziękuje za pomoc. pozdro dla klubowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Domyślam się, że uszczelka jest podobna jak w sr20. Przy zakupie sprawdź czy są w komplecie oringi na te dziury od świec. Uszczelkę możesz kupić nawet z JC tylko pamiętaj o dodatkowym uszczelnieniu silikonem wysokotemperaturowym (jakieś 2 lata temu robiłem tak w aucie ojca i suchutko jest). pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kowalik Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 właśnie dzisiaj dowiedziałem się że kupuje się oringi oddzielnie i uszczelkę pod dekiel oddzielnie. Może wymienić same oringi, bo na silniku mam sucho. A może lepiej od razu i to i to. [ Dodano: Sro 28 Lis, 2007 18:29 ] Witam. Dodatkowo mam pytanie, czy to prawda że te oringi kosztują sztuka ok. 30 zł, a może sprzedawca chce za dużo zarobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.