eX Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Matej, spokojnie mozesz u nich zamowic ten mniejszy stozek do 120KM. wiekszy tak naprawde do naszych "ogromnych" silnikow nie jest potrzebny, a nie ma sensu tez przesadzac. i nie trzeba od razu kupowac k&n gabar5, ja bym czegos takiego nie robil, jak sie nagrzeje w komorze, to chwile to potrwa zanim taka konstrukcja sie ochlodzi. nie widzi mi sie ogolna konstrukcja tego. coyot, podrzuc linkiem gdzie mozna takie cos obejrzec (foty), jakie to dokladnie czesci, i ile kosztuja. peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matej Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Dzięki eX za odpowiedz! Właśnie sie czaje żeby ten do 120KM zamówić bo z tym większym mogę mieć problemy żeby go zmieścić pod maskę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabar5 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 A co powiecie na taki http://www.allegro.pl/item275978906_filtr_...ozek_130km.html filtr + obudowanie go i dynamicze doładowanie ze zderzaka lub z za atrapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 hm w takich rzeczach nie jestem zbyt dobry. ale sadze ze ksztalt filtra juz bedzie mial niewielkie znaczenie. czekam jeszcze na odpowiedz kolegi coyot, w tedy zastanowie sie jakie dokladnie czesci kupic, jakie rozmiary, srednice, etc etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabar5 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 eX, Pewninie Coyot'owi chodziło o cały kit K&N, na tej stronie znajdziesz http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 caly dolot skladalem u nich http://www.toptuner.pl/ btw ... moj sotzek jest ponoc do 230 KM :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 eh, to samemu bede skladac. jutro jak uporam sie z drugim autem podrzuce co zamowilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 X, Pewninie Coyot'owi chodziło o cały kit K&N jeZeli dobrze pamietam to taki kit ma wrzucony w micrusie Dave - fotki sa w dziale nasze micry albo bajery i dodatki [czarna micra] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matej Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 A jaka jest średnica filtra odmy? lepiej założyć osobny filtr czy kupić rurę z wejściem odmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 widzialem u kogos osobny filtr na odme, i tak tez zrobie. ale jaki to nie wiem. coyot, dzieki za info zaraz odszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matej Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 No właśnie przeglądałem sobie forum i sie dowiedziałem...12 mm :one: tylko niektórzy mają 2 filtru odmy??i nie wiem od czego jest ten drugi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 poszukalem i faktycznie sa zdjecia z filtrami, i kolega ma tak samo zrobione jak ja planowalem zrobic. czyli: tylko dla mnie 2 ale; mianowicie za duzy stozek, drugie to za duza srednica dolotu. ah no i brak oslony od silnika, ale to najmniejszy problem i faktycznie zamowie sobie 2 filtry na odme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matej Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 A wiesz może do czego jest podłączony ten drugi filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Matej, prosze abrdzo: no bombel wyjasnił wlasnie co to za filtra ten NIZEJ na zdjęciu. tez z koleij bliżniaczy wyżej to townież firt od odmy ale spryskany olejkiem i faktycznie działajacy jak filtr mianowicie do puszki z filtrem oryginalnej dochodzi wezyk ktorym jest zasysane "czyste przefiltrowane powietrze" a z tytułu zmiany z standardu na tozek i ze nie chcialo mi sie ani dolutowywac wyjscia na ten węzyk z rury ani nie chcialo mi sie montowac odejscia na róże to postanowilem wykorzystac filtr od odmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 nie pamietam dokladnie ale chyba 25mm jest odma ... ja mam u siebie taki filterek ... ladniej wyglada :diabel: Matej, w grudniu mamy spota w Poznaniu dokladnie 14.12.07 o 18:00 w plazie na ostatnim poziomie - musisz sie zjawic!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matej Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Dzięki za zaproszenie! Już ostatnio sie czaiłem ale nie dałem rady sie wyrobić z robotą ! Ale 14 postaram sie być i wtedy sobie lukne dokładniej jak masz swój dolot zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 spoko! [ zagladaj jeszcze do tematu o spotkaniach - jakby sie miala godzina zmienic] co do 2 filterkow... fajnie to wyglada eX, czemu za duzy? ... im wiekszy stozek tym wieksza powierzchnia ktora mozna zasysac powietrze ... przynajmniej tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 eX, czemu za duzy? ... im wiekszy stozek tym wieksza powierzchnia ktora mozna zasysac powietrze ... przynajmniej tak mi sie wydaje dobrze Ci sie wydaje, ale tez nie przesadzajmy w druga strone. dolot powinien miec tez jakas swoja okreslana objetosc. zobacz jaka rurka jest w oryginale, jakiej srednicy. ale zamiast wiekszego dolotu, wiekszej srednicy z wielkim stozkiem, mozna zdjac sitko to da lepszy efekt ale oczywiscie nie recze za wlatujace smieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 hmmm u mine po roku na sitku nie znalazlem nic ... jak juz to lepiej katalizator wyciac :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabar5 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 to da lepszy efekt Tzn? Przeiceż przy naszych silnikach (1.0 czy 1.3) i tak pewnie nic nie uzyskamy, oprócz dźwięku, inaczej jest moment poprowadzony i dlatego są troszkę lepsze czasy 0-100km/h, wysięcie kata też jest obowiązkiem, bo po co nam więcej powietrza jak siedzi ono w przestrzeni głowica-kat i tłumi. Ja postanowiłem założyć ten stożek LINK i doprowadzić do niego powietrze, ale zamin kupię strożek muszę zrobić prowizoryczy dolot zimnego powietrza i oddnielić go od silnika. Jak już wszystko będzie zrobione wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 znalazlem ciekawa aukcje mysle ze zainteresuje tych co chca sobie stozek zalozyc http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...N:IT&ih=018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Rz Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Popołudniu wrzuce wam swoje zdjęcie stożka. Rozwiązanie COYOTA jest niepoprawne. Cała konstrukcja grzeje się od silnika i nie ma dostępu do zimnego powietrza z zewnątrz. Dodatkowo na oko widzę że długość rur jest nie odpowiednia. Te ostatnie fotki które dodał EX to poprawny dolot tylko bez osłony termicznej która jest niezbędna. Aby stożek spełniał swoje zadanie musi przepływać przez niego zimne powietrze aż do samej przepustnicy. Optymalnym i najlepszym rozwiązaniem jest umiejscowienie stożka 1m nad maska, oczywiście to nie możliwe więc kombinuje się pod maską. Im większa średnica rur max fi 70mm tym autko lepiej się wkręca na większych obrotach, na mniejszych ma doła. Dlatego należy zastanowić się czego oczekujemy i w jakim przedziale prędkości i obrotów chcemy żwawiej przyspieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Marek_Rz, szukalem Ciebie w liscie ale nie pamietalem nicka. do Ciebie chcialem uderzyc o porady w zwiasku z dolotem, mam jeszcze takie OT do Ciebie, u kogo zamawiales plyte pod silnik i jaki to koszt? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Rz Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Płyte pod silnik robił mi mój sponsor. W mikrze jest to bardzo proste ponieważ wykożystuje się przednie mocowanie seryjne, a dorabia się tylko tylne które robi dodatkowo za rozpórke dolnych mocowań wachaczy. W najbliższym czasie jak Cię to interesuje to porobie kilka fotek. Jeżeli masz pojecie o spawaniu lub znasz kogoś kto ma, to bez problemu to zrobisz. Materiał w postaci Aluminium kupisz w firmach które się tym zajmują podasz im wymiar a oni Ci dotną odpowiedni kwadracik. Ostateczny kształt dotniesz szlifierką kontową. Koszt Alu 4-5mm grubości na płyte pod silnik do micry ok 150zł. Wracając do dolotu to fotka mojego. Jest to rozwiązanie które stosuje się w A-grupowych micrach jak i w KitCarach. Mój jeszcze nie skończony ponieważ nie jest cały osłonięty od ciepła silnika. Średnica rury to 60mm. Czuć wyrażnego kopa od 60-70km/h do 150-160km/h od 4000/obrotów do 7000/obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Marek_Rz, jak najbardziej jestem zainteresowany mocowaniami plyty, co konkretnie jest potrzebne, jakie czesci, ew ceny etc :diabel: :diabel2: :kosci: wlasnie zastanawialem sie nad srednica dolotu, chcialem cos takiego czym na trasie moglbym swobodnie wyprzedzac, no i niestety przy ruszaniu jak nie odpowiedznio przyoperuje gazem, to lapie laga jeszcze mam pytanie o zawias, cos grzebales w zawiasie? jezeli tak to jaki masz zestaw (jezeli to nie tajemnica :diabel2: ) nie ukrywam ze lubie czesto polatac po lesie (ala kjs), czasowki, to by sie przydalo jakos auto zabezpieczyc (qapropo plyty) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi