Gość KSICHU Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam serdecznie ! Nie działa mi prędkościomierz tzn. nie działa jak powinien: Do prędkości ok. 80 km/h w ogóle nie wskazuje prędkości, a powyżej 80 km/h wskakuje zaraz na 110 km/h. Jak zwalniam poniżej 80 km/h to znowu spada do zera. Byłem z tym już u mechanika oraz w serwisie Nissana. W obu miejscach powiedziano mi, że winna jakaś uszkodzona sprężynka w liczniku, lecz nikt nie chce się podjąć naprawy, bo tego ponoć nie da się naprawić. Jedyna możliwość to ponoć zakup nowego licznika (ok. 1700 zł) lub ściągnięcie używanego na allegro, co niestety w przypadku diesla 2.0 rocznik 97 niestety graniczy z cudem. Czy ktoś z Was spotkał się już z podobnym problemem ? Co robić ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Ja bym poprostu szukal i mysle ze do znalezienia taki licznik. Co do naprawy to i tak pewnie musialbys miec drugi na czesci. Zegary to pelno plastikowych zebatek, ktoras sie wytarla. Naprawa tego praktycznie awykonalna, chyba ze jakiegos zegarmistrza zlapiesz to moze za rozsadne pieniadze sie podejmie. Takie mi tylko pomysly przychodza do glowy na ta chwile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 poszukaj na allegro, ja jak szukałem to jeden znalazłem, ale sam naprawiłem swój (nie zliczał kilometrów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomas.ns Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 a moze to wida tego czujnika co jest w skrzyni ? ?ze on tak chodzi ?? bo przecierz licznik chyba juz elektroniczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KSICHU Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 a moze to wida tego czujnika co jest w skrzyni ? ?ze on tak chodzi ?? bo przecierz licznik chyba juz elektroniczny Nie, nie tu chodzi o uszkodzenie podzespołu mechanicznego w liczniku. Podłączaliśmy go do komputera podczas jazdy i wykluczyliśmy problem czujnika na skrzyni. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grawik Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 a moze problem jest podobny jak z obrotomierzami! ja proponuje rozebrac licznik i sprawdzic czy nie ma zimnych lutow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.