Gość Witek Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam kupiłem pas przyciemniający na przednią szybę i mam problem jak go założyć czy ktoś wie?? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 raczej tak jak folie. ktos dzies opisal manuala jak przyciemniac. poszukaj na forum . ja mam seryjny i ch.. daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Rz Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Bardzo prosto . Robisz miksturę woda + odrobina płynu do mycia naczyń. Zraszasz szybę tym specyfikiem i kładziesz na to naklejkę. Woda z ludwikiem pozwala manewrować naklejka w dowolną stronę. Wodę i pęcherzyki powietrza ściągasz gumową szpachelką lub czymś delikatnym w miarę miękkim tak aby nie porysować naklejki. Jak będziesz kleił od środka to ściąg sobie lusterko, będzie Ci wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Robisz miksturę woda + odrobina płynu do mycia naczyń.Zraszasz szybę tym specyfikiem i kładziesz na to naklejkę. Ok dzięki będę działał :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Rz Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Jak skończysz to daj znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 I po robocie troszkę popsułem bo została taka mała kreska ale to przez to że folia się lekko zagięła.. Reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość debeo Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 ale to przez to że folia się lekko zagięła.. tez tak zawsze mowie :one: wstawisz fotke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zamieszczam foto.. Jednak kupie drugą.. :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witek, duzo duzo wody woda w obklejaniu jest twoim przyjacielem, najlepiej zabrac druga odobe do pomocy. im szybciej przyklei sie pasek (od odklejenia folii) tym lepszy tez efekt - i wazne, przy przymierzaniu, jak najmniej odklejac folie od szyby. ja pokaze jak mam u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 duzo duzo wody woda w obklejaniu jest twoim przyjacielem, To wiem tylko że nikogo do pomocy nie było a jak dasz jakieś foto to będę wdzięczny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witek, służę pomocą :one: Widok z przodu (brudnej szyby :diabel: ) Lusterko odklejone, pozniej folia polozona i wyciety kwadracik Foty z srodka (szyby przednie boczne mam obklejone folia (0,5) - ale to juz kleil koles. jak sie przyjzec to mozna zauwazyc ile "nadłożyłem" folii. dociete przed klejeniem. dodatkowo, do tego co koledzy pisali o klejeniu, warto robic to w cieplym garazu, i uzyc do tego OPALARKI, czyli mierzymy i docinamy, teraz na zewnatrz przykladamy folie (czarna do szyby)- bezbarwnado gory- i opalarka + scierka "formujemy" bryle szyby. bez takiego zabiegu pozostale szyby w micrze zeby zrobic z jednego kawalka bez babli etc jest nie mozliwe. jak nie wierzycie, wrzuce zdjecie merca i tylnej szyby [ Dodano: Sro 12 Gru, 2007 15:04 ] aha, jest kilka takich babelkow jak przy lusterku, no ale idealnie nie wyjdzie . robilem pasek bo poprzedni wlasciciel poskapil 15zl na szybe z paskiem . na ta chwile auto mam przyciemnione cale. tyl mam przeciagniety jeszcze u niemcow, tzw 2, przednie poczne "polowka" a pas przedni tez 2czka. :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 dodatkowo, do tego co koledzy pisali o klejeniu, warto robic to w cieplym garazu, i uzyc do tego OPALARKI, czyli mierzymy i docinamy, teraz na zewnatrz przykladamy folie (czarna do szyby)- bezbarwnado gory- i opalarka + scierka "formujemy" bryl Tzn: trzeba przyłożyć folie na zewnątrz szyby i potraktować ją opalarką a ona sama nabierze kształtu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 tak na zewnatrz, ale szyby dotykasz folia ktora bedzie w srodku, a ta bezbarwna co odklejasz musi byc na zewnatrz, po tym jezdzisz szmatka i ogrzewasz. trzeba naciagnac i zaczac ogrzewac i "formowac" przy pasie przednim raczej jest to zabieg kosmetyczny ale szyby to juz musowo trzeba tak robic. pamietaj tez zeby dobrze odluscic szybe. ja uzywalem pozniej samej wody ze spryskiwacza, bez plynu. [ Dodano: Sro 12 Gru, 2007 16:59 ] do tego pozaznaczaj sobie z lewej i prawej strony te same odleglosci (zeby rowno wyszlo) :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 tak na zewnatrz, ale szyby dotykasz folia ktora bedzie w srodku A jak zrobiłeś miejsce na lusterko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 zaznaczylem mniejwiecej gdzie jest lusterko i obcialem na stole a raczej wycialem, i tak samo nadlozylem po 1mm folii na ten czarny punkt na szybie. pozniej klejem do szyb i plastikow przykleilem lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Acha a ja wyciąłem po hamsku w foli jak naklejałem. Oki skorzystam z twoich rad dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Daj pozniej znac jak Ci poszlo. zrob kilka zdjec i wrzuc na jakis serw zeby ladne duze zdjecia byly. pozdrawiam i czekam na fotki - 2-3 razy przykleisz i zczaisz jak ladnie to pozniej robic (kiedys obklejalem sobie merca 190tke- 3 razy, za ostatnim razem bylem usatysfakcjonowany i znajomi pytali w jakim zakladzie robilem ) pozdrawiam. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi