Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Pas przyciemniający na przednią szybę jak założyć?

Guest Witek
 Share

Recommended Posts

raczej tak jak folie. ktos dzies opisal manuala jak przyciemniac. poszukaj na forum .

ja mam seryjny i ch.. daje

Bardzo prosto .

Robisz miksturę woda + odrobina płynu do mycia naczyń.

Zraszasz szybę tym specyfikiem i kładziesz na to naklejkę.

Woda z ludwikiem pozwala manewrować naklejka w dowolną stronę.

Wodę i pęcherzyki powietrza ściągasz gumową szpachelką lub czymś delikatnym w miarę miękkim tak aby nie porysować naklejki.

Jak będziesz kleił od środka to ściąg sobie lusterko, będzie Ci wygodniej.

Robisz miksturę woda + odrobina płynu do mycia naczyń.

Zraszasz szybę tym specyfikiem i kładziesz na to naklejkę.

Ok dzięki będę działał :diabel:

Witek, duzo duzo wody :) woda w obklejaniu jest twoim przyjacielem, najlepiej zabrac druga odobe do pomocy. im szybciej przyklei sie pasek (od odklejenia folii) tym lepszy tez efekt - i wazne, przy przymierzaniu, jak najmniej odklejac folie od szyby. ja pokaze jak mam u siebie.

duzo duzo wody :) woda w obklejaniu jest twoim przyjacielem,

To wiem tylko że nikogo do pomocy nie było :( a jak dasz jakieś foto to będę wdzięczny..

Witek, służę pomocą :one:

Widok z przodu (brudnej szyby :diabel: )

849702d7fe6bf02a.jpg918d80659e11b52c.jpg

Lusterko odklejone, pozniej folia polozona i wyciety kwadracik

2d9b9219d7a07ffd.jpg

Foty z srodka (szyby przednie boczne mam obklejone folia (0,5) - ale to juz kleil koles.

3dae3aef37ec6c29.jpg0c6fae5e5194e5d4.jpg

jak sie przyjzec to mozna zauwazyc ile "nadłożyłem" folii. dociete przed klejeniem.

f0027477e308b2bf.jpg

dodatkowo, do tego co koledzy pisali o klejeniu, warto robic to w cieplym garazu, i uzyc do tego OPALARKI, czyli mierzymy i docinamy, teraz na zewnatrz przykladamy folie (czarna do szyby)- bezbarwnado gory- i opalarka + scierka "formujemy" bryle szyby. bez takiego zabiegu pozostale szyby w micrze zeby zrobic z jednego kawalka bez babli etc jest nie mozliwe. jak nie wierzycie, wrzuce zdjecie merca i tylnej szyby ;)

[ Dodano: Sro 12 Gru, 2007 15:04 ]

aha, jest kilka takich babelkow jak przy lusterku, no ale idealnie nie wyjdzie ;). robilem pasek bo poprzedni wlasciciel poskapil 15zl na szybe z paskiem ;). na ta chwile auto mam przyciemnione cale. tyl mam przeciagniety jeszcze u niemcow, tzw 2, przednie poczne "polowka" a pas przedni tez 2czka. :kosci:

dodatkowo, do tego co koledzy pisali o klejeniu, warto robic to w cieplym garazu, i uzyc do tego OPALARKI, czyli mierzymy i docinamy, teraz na zewnatrz przykladamy folie (czarna do szyby)- bezbarwnado gory- i opalarka + scierka "formujemy" bryl

Tzn: trzeba przyłożyć folie na zewnątrz szyby i potraktować ją opalarką a ona sama nabierze kształtu??

tak na zewnatrz, ale szyby dotykasz folia ktora bedzie w srodku, a ta bezbarwna co odklejasz musi byc na zewnatrz, po tym jezdzisz szmatka i ogrzewasz. trzeba naciagnac i zaczac ogrzewac i "formowac" przy pasie przednim raczej jest to zabieg kosmetyczny ;) ale szyby to juz musowo trzeba tak robic. pamietaj tez zeby dobrze odluscic szybe. ja uzywalem pozniej samej wody ze spryskiwacza, bez plynu.

[ Dodano: Sro 12 Gru, 2007 16:59 ]

do tego pozaznaczaj sobie z lewej i prawej strony te same odleglosci (zeby rowno wyszlo) :one:

zaznaczylem mniejwiecej gdzie jest lusterko i obcialem na stole a raczej wycialem, i tak samo nadlozylem po 1mm folii na ten czarny punkt na szybie. pozniej klejem do szyb i plastikow przykleilem lustro.

Daj pozniej znac jak Ci poszlo. zrob kilka zdjec i wrzuc na jakis serw zeby ladne duze zdjecia byly. pozdrawiam i czekam na fotki :) - 2-3 razy przykleisz i zczaisz jak ladnie to pozniej robic (kiedys obklejalem sobie merca 190tke- 3 razy, za ostatnim razem bylem usatysfakcjonowany i znajomi pytali w jakim zakladzie robilem :P)

pozdrawiam. :D :one: