Guest orfik Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 po przekreceniu zaplonu nie pracuje pompa paliwa,silnik nie odpala,po przelaczeniu na gaz nie pali, po chwili podczas krecenia silnika w przelaczniku gaz/benz zaczyna sstrykac jakis przekaznik,pomyslalem ze za malo ma pradu z akumulatora podlaczylem pod prostownik, zalapal na gazie i po 2 sec zgasl i zgasla nawet dioda od przelacznika gaz/benz. od tej pory cisza silnik kreci ale nie lapie,pompka sie nie odzywa, jakis tydzien wczesniej podobnie mialem nagle pompka paliwa po przekreceniu zaplonu nie pompowala, odpalilem na gazie przelaczylem na benz i bylo ok. jezdzil codziennie bez awarii zadnych az do dzis:( ( gaz na parowniku mam) czy to padla pompka paliwa? czy cos w obwodzie elektr.? są jakies bezpieczniki przekazniki do pompki? jak tak to gdzie ich szukac? i co moze byc z tym gazem ze zasilanie nagle do przelacznika nie dochodzi? niewiem od czego zaczac prosze o pomoc moje gg3060032 z gory dziekuje, pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek-ol Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Na 99 % stawiam na przekaźnik odpowiadający za wyłączanie benzyny i włączanie gazu. Druga możliwość to jeszcze centralka od gazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calusek Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Weź poruszaj wtyczką przy przełączniku gaz-benzyna i docisnij ją. U mnie było podobnie i gość od gazu tak mi poradził i zadziałało. Powiedział że jak się będzie powtarzać to trzeba wymienić przełącznik. Może i tobie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.