Gość mymlok Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Coś mnie naszło i przy okazji naprawy masy w tylnich lampach chciałem wymienic zarówki stopu na led'y. Wszystko ładnie zrobiłem, odpalam, jade a tu zonk! Max obroty to 3,5 tyś obr, brak mocy, bez biegu obroty ok - do maxa siw kreci. Jak jade to max 3,3 - 3,5 po kilku sekundach. Zamieniłem zarówi na normalne i wszystko wróciło do normy. W P12 led'y to zło :-) Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 czemu zło. ECU wrażliwy jest na masę, a raczej jej brak na lampach tylnych. Zatem trzeba zrobić inny obwód lub np. przekaźniczki i będzie hulało. Opór Ledów inny od żarówek - ale widać, że elektrycy dali do pieca w tej P12 skoro to oddziałuje na silnik, rozumiem, że przepalenie jednej z żarówek tez odbije się na mocy :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mymlok Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 no własnie zrobiłem testy! jedna zarówka nic nie zmienia oj, dali czadu, dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gondor Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Nie dopasowałeś odpowiednio rezystancji obwodu na LED, dobierz odpowiedni opór i będzi egit, nie daj b... jak nic nie wsadziłeś tylko same LED to lecoiało jak na zwarciu, kazda elektryka wówczas fioła dostaje. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 nie ma to jak postęp w technice :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sliwek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ja miałem niespodzianki jak kupiłem sobie diodowe postojówki. Przez jakiś czas świeciły normalnie, ale po pewnym czasie na zmianę zaczęły "udawać" stroboskopy , a to świeciła jedna albo druga, albo w ogóle nie świeciły :/ Pojechałem do NISSAN-a i tam wymienili mi te żaróweczki i stwierdzili, że to własnie wina tych żarówek. Powiedzieli, że w P12 jest intalacja Kejnsowska (?) Chyba dobrze to napisałem i ona sobie tam srawdza te wszystkie obwodziki i takie tam duperele i że jak coś wyczuje, że ktoś grzebał przy elektryce i coś bedzie nie tak jak ona miała "od dziecka" to głupieje :/ Czy ktoś z Was ma diodówki za postojowe wsadzone w P12? Jak ma to co zrobił że mu to świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mymlok Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 no własnie postojowe mi działają, tylko ze stopem były cuda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 ja tez mam postolowe biale led... i tez niby wszystko git... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 U mnie wlasnie postojowki led zachowuja sie jak stroboskopy A poza tym przepalaja sie co miesiac ktoras, wiec w tym tygodniu wracam do normalnych zarowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THOMAS_PL Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 u mnie to samo co ok pół roku zmieniam postojówki led przepalają sie udając stroboskop... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi