Gość dybekz Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 W czasie jazdy strasznie wyje mi skrzynia biegów najlepiej to słychać jak się jedzie 80-100 kmh podejrzewam ,że to chyba łożysko wyje . Samochód ma przejechane 91 tyś km. jest to almera 1.5 rok prod.2000 może ktoś mi podpowie czy to częsty przypadek i ile by kosztowała naprawa i gdzie by to zrobić w warszawie lub okolicach w miarę tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Miałem tak we wcześniejszym aucie. Okazało się że to łożysko ale w kole. Warto to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 nie sądzę, żeby to było w kole ,bo jak wrzucam na luz to przestaje huczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 co jakis czas nie za czesto mam cos takiego, rytmiczne buczenie w granicach 80-100 km/h, wtedy jakby moc tracilo i na IV i V biegu nie mialo sily, roznica jest taka ze jak rzucam na luz to dalej huczy i auto jaby przy wcisnietym hamulcu szybciej sie zatrzymuje, zastanawiam sie czy to lozysko w kole czy skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 co jakis czas nie za czesto mam cos takiego' date=' rytmiczne buczenie w granicach 80-100 km/h, wtedy jakby moc tracilo i na IV i V biegu nie mialo sily, roznica jest taka ze jak rzucam na luz to dalej huczy i auto jaby przy wcisnietym hamulcu szybciej sie zatrzymuje, zastanawiam sie czy to lozysko w kole czy skrzynia[/quote'] Witam, Ja też miałem podobny problem, tyle że silnik nie tracił mocy. Miałem wrażenie że to łożysko, bo huczało całkiem mocno. Okazało się że zakupiłem oponki zimowe które sa głośniejsze niż ustawa przewiduje (i to właśnie przy przędkościach w okolicach 100km/h) a z łożyskami wszystko jest w porządku - tego samego Wam życzę :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 W czasie jazdy strasznie wyje mi skrzynia biegów najlepiej to słychać jak się jedzie 80-100 kmh podejrzewam ,że to chyba łożysko wyje . Samochód ma przejechane 91 tyś km. jest to almera 1.5 rok prod.2000 może ktoś mi podpowie czy to częsty przypadek i ile by kosztowała naprawa i gdzie by to zrobić w warszawie lub okolicach w miarę tanio.Mam w pracy służbową N16. Też skrzynia szumiała, potem coś chrobotało, a potem huk i całkowita blokada kół. Na lawecie dotarła do warsztatu. Ze skrzyni praktycznie nic nie zostalo. Musieliśmy kupić drugą.Szczerze radzę zabierz się za to szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 legendarna niezawodność Made in UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Samochód ma przejechane 91 tyś km. jest to almera 1.5 rok prod.2000 może ktoś mi podpowie czy to częsty przypadek i ile by kosztowała naprawa W tym aucie, z tym silnikiem, stosunkowo częsty. Łożyska na wałku napędowym poszły. Jeśli je wymienisz zanim rozwali obudowę, to będzie kilkaset PLNów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dzisiaj dowiadywałem się o koszty robocizna 700 zł części 600 zł w sumie około 1300 zł :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 a w jakim zakladzie czy serwisie sie dowiadywales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dzwoniłem do kilku zakładów w serwisie i w zakładach prywatnych mają podobne ceny [ Dodano: Pon 10 Gru, 2007 20:40 ] Będę musiał zobaczyć w serwisie na Modlińskiej 332 , kumpel tam dzwonił i podobno za naprawę powiedzieli mu że robocizna 400 zł tylko nie wiem czy przypadkiem nie zapomnieli mu może powiedzieć o montażu i demontażu jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 a czytales ten watek: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33062 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Jutro przedzwonie do klijenta i dowiem się. bo wymiana łozysk w warszawie też kosztuje 300 zł tylko że 400 zł biora za montaż/demontaz skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 daj znac co i jak w sensie jak sie problem rozwiaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Po rozebraniu sjkrzyni okazało się że wyszczerbione są zębatki naprawa nieopłacalna szukam drugiej skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joana Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witam, Polecam zakład w siedlacach jesli chodzi o skrzynie i regenerację. Ja zapłaciłam ok 600 PLN. Łatwo do 1.5 całej nie dostaniesz. Też szukałam. Walka z wiatrakani. A jak kupisz to tez nie wiesz co kupujesz. Poszukaj na forum adresu do zakładu w Siedlacach. Wszyscy nissanowcy polecają ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 joana, czy to ten zaklad: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=33062 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 kupiłem skrzynie 1700 zł w sokołowie chodzi bez zzarzytu - przynajmniej na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 kupiłem skrzynie 1700 zł w sokołowie chodzi bez zzarzytu - przynajmniej na razie kurde sporo cię kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 kurde sporo cię kosztowało Kilka lat temu taką skrzynią można było trafić za 1000. Ale takich przypadków jak tu jest coraz więcej. Wielu woli słuchać audio na full niż jakiejś skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 A teraz kosztuje majątek i jeszcze ciężko dostać na początku kupiłem z allegro od gościa z Włodawy za 1850 zł ale okazała się uszkodzona ,na szczęście gościu nie robił żadnych problemów z oddaniem kasy ale dodatkowe koszty transportu i montażu poniosłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi