kipol Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam. Ostatnio zauwazylem, ze gdy slucham radia w samochodzie to co jakis czas gubi sygnal nadawanej stacji. Co mozna na to zaradzic?? Czy ktos juz sie z czyms takim spotkal?? POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziombalova Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Mam dokładnie to samo- i to na stacjach których od zawsze bezproblemowo słuchałam Np Program 3 działa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ostatnio zauwazylem, ze gdy slucham radia w samochodzie to co jakis czas gubi sygnal nadawanej stacji. Co mozna na to zaradzic?? Czy ktos juz sie z czyms takim spotkal?? Sprawdź dokładnie wyjście antenowe w radiu (najlepiej podłącz radio u kogoś znajomego) i samą antenę w samochodzie. stawiałbym na to, że pada Ci końcówka mocy w radiu samochodowym :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipol Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Mowisz ze koncowka mocy i takie objawy?? Jak wlacze odtwarzacz CD to wszystko gra super tylko problemy sa z radiem :/ Czy to wtedy napewno koncowka mocy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Czy to wtedy napewno koncowka mocy?? napięcia masy radia i CD, mogą być różne. może być tak że w kanale idącym na radio napięcie na masie jest niższe i .......klops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sliwek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 A pisze Wam "SEARCHING" na wyświetlaczu jak zgubi sygnał? Bo w radyjku macie takie coś jak te automatyczne wyszukiwanie fal.. AF i wiem, że jak mam to właczone i radyjko troszkę zaszumi to on juz przeszukuje na nowo, żeby znaleźć najlepszy odbiór. Może spróbujcie wyłączyć tą funkcję i zobaczcie czy coś to da.. SETTINGS -> AUDIO -> jedziecie w dół i bedzie tam funkcja AF klikacie ENTER -> zgaśnie zielony kwadracik i po sprawie Może to jest to, ale głowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziombalova Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 A pisze Wam "SEARCHING" na wyświetlaczu jak zgubi sygnał? Dokładnie tak- ale ja nic w ustawieniach audio nie zmieniałam a wcześniej tak nie było :027: Sprawdzę w każdym razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipol Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 No to chyba mam juz wine. jednak ustawienia. mialem przelaczone stacje ze zapamietywalo wszystkie stacje a nie same FM i to byl problem. po przelaczeniu jednego przycisku wszystko wrocilo do normy ;] DZIEKI ZA POMOC !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 podobne problemy mozna napotkac przy wlaczeniu funkcji AT jak rowniez slabej masy Anteny to tak na przyszlosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkp30 Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 No to chyba mam juz wine. jednak ustawienia. mialem przelaczone stacje ze zapamietywalo wszystkie stacje a nie same FM i to byl problem. po przelaczeniu jednego przycisku wszystko wrocilo do normy ;] DZIEKI ZA POMOC !!! mozesz napisac jak to zrobic bo tez mam problem z radiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ninjin Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 radio mi też cżesto gubi sygnał np. w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macrit Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 A jak tę masę wzmocnić? Pytam, bo zastanawiam się nad zamontowaniem nowej anteny ze wzmacniaczem, który to kabelek od niego (12v) podczepiłbym pod zapalniczkę w bagażniku. A jeśli da sie z tego zrezygnować wzmacniając masę to by mi pasowało bardziej. i co udało ci się z radiem? Skoro nie ma odzewu ze strony autora napisze co mnie się udało ustalić. Zdecydowałem się na wymianę anteny. Zakupiłem antenę na alledrogo, taką: http://allegro.pl/antena-wzmacniacz-rekin-shark-vw-golf-passat-audi-i5331259826.html Zmiany wymagała wtyczka na żeńską. Kabel wzmacniacza wpięty jest do + zapalniczki w bagażniku. Zapalniczki nie działają przy wyłączonym zapłonie więc prblem rozładowywania akku nie ma. Radio odbiera łądnie, nie gubi sygnału, z mojej strony dodam do anteny wewnątrz jeszcze odrobinę miedzianego kabelka cienkiego, żeby zwiększyć zasięg ( ale to już w wolnej chwili). Po rozebraniu fabrycznej anteny zobaczyłem, że płytka i łącznik dotykowy z anteną są zaśniedziałe. Nie czyściłem tego, na razie stara antena leży w babaźniku i czeka na wenę twórczą. albo chętnego na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi