Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ile mają przejechane Wasze Almerki (czysta ciekawość)

Gość Maciek PO
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiona na 126778, w tej chwili po prawie 2 latach w Polsce 164011. Jak się pilnuje rzeczy eksploatacyjnych, to złote autko... Płyny, filtry, tarcze + klocki w styczniu, paski, pompa wody (na wszelki wypadek) - tyle z nim roboty było. Jedynie rozrusznik się uprzykrzał - wymiana wirnika i szczotkotrzymacza... Jak do tej pory żadnych nakładów w zawieszenie i silnik! Auto stoi pod domem i pali od pierwszego razu nawet przy -10 stopniach (większej zimy u mnie nie było) :)

Gość kaniucha

Moja Alma z 1997 2.0 D N15, przejechane 193 000 km. Pali na dotyk nawet przy 25 stopniach mrozu- sam sie dziwiłem- Rozrząd wymieniony, przydało by sie wyregulować pompę wtryskową, bo coś głośniej pracować zaczęła. Jedyny problem to dziwne stukania podczas przyspieszania i nie mogę zlokalizować co to jest. Czy to przeguby wewnętrzne, czy sprzęgło, albo poduszki silnika. spalanie ok 6-7 litrów w mieście 5,5 w trasie przy prędkościach rzędu 120 km/h

Pozdrawiam

Gość Belzebub

Pare dni temu byłem z moją na przegladzie : jeżdzę Almera N15 1.4 GX '98 po faceliftingu -przebieg obecny 99 000 km (jak kupiłem miała 94tyś);

Mechanik stwierdził że dawno nie widział auta w tak dobrym stanie -i mechanicznym i wizualnym, badanie spalin I klasa (aż zawołał kolege żeby popatrzył na wzorcowe spaliny:D ), -tylko że świece wymieniłem okolo 5dni wcześniej -pewnie to też zadecydowało ; wszystko w jak najlepszym porządku, rdza nie bierze, auto troche muli -mam juz filtr paliwa wiec zaraz wymienie -zobaczymy czy pomoże. Spalanie w mieście (spokojna jazda -max 2500-3000obr) -8L/100km nizej raczej nie zejdę, w trasie spala mało -6L . W cztery osoby od razu czuć brak mocy -no chyba ze jedziemy powyżej 3000obr. (z klimą pewnie jeszcze bardziej muli). Może przed wakacjami zagazuję :) PS. Wszystko wymieniane regularnie, olej, filtry, świece -niestety z małą przerwą (zapominalski wcześniejszy właściciel -świece pordzewiałe, czarne, klocki do wymiany) -teraz wszystko cacy :D

• 2 tygodnie później...

Ja mam N16 1.8 z 2001 roku, jak kupilem miala 122.000 teraz ma 150.300 i odpukac smiga jak marzenie.

Jedyne co musialem robic to tylko przepustnice czyscic. A tak to leje benzyne i zaliczam przeglady okresowe :D

Mam N16 z 2000 roku. Jak kupowałam było 200 tys, teraz jest jeszcze moje 8 tys. :D

Uwielbiam ją! Ma swoje wady, ale to mój pierwszy samochód, więc nie jestem jeszcze wybredną znawczynią.

Pali dużo, nie spodziewałam się tego. Ale codziennie jeżdżę w korkach do pracy. 10, 5 l -sprawdzałam kilka miesięcy temu.

Na korki nie ma rady.

Gość Marcin600

Moja Almera GX 1,4 96r stan licznika 189 tyś z tego 79 tyś na gazie, tylko wymiany eksplatacyjne, zamierzam tym autem jeszcze długo pojezdzić i może to trochę nadgorliwość,ale wymieniam olej co 8-9 tyś. Pzdr.