Gość michael Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam, temat moze podobny do innych ale nie moglem znalesc tego o co mi chodzilo, a mianowicie mam p11 1.6 benz+gaz i od niedawna zauwarzylem dziwna rzecz: rano jak odpalam samochod (cala noc stoi na parkingu na dworze) nie wchodzi na obroty jak powinien tzn na wolnych ma niecale 1000 obr a jak robie przegazowke to sie krztusi jakby swieca lub cylinder jeden nie chodzil. Dzieje sie tak tylko na postoju bo w czasie jazdy tego nie odczuwam. Sytuacja ta zachodzi tylko na benzynie i tylko w pierwszych minutach pracy silnika, na gazie jest ok. Wykluczam przewody wys. napiecia bo gdyby byla wilgoc to by sie tak dzialo i na gazie, swiece niedawno wymienilem. Dodam ze zrobilo mi sie tak po powrocie z angli, moze go za bardzo przegonilem z duzym obciarzeniem ale nic sie z silnikiem nie dzieje, oleju nie bierze i oprocz tego wszystko gra. Czekam na wasze opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 michael zmień temat na taki, który będzie nakreślał problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Miałęm taki objaw w Megane 1.4 B+G. Auto wręcz nie chciało odpalić na benzynie. Na gazie było ok. Powodem była "ucieczka" oktanów z benzyny która zbyt długo była w baku. Pochłaniacz oparów podobno wyciagał oktany z benzyny. Wyjeździłem benzynkę, zalałem nową i było ok. Paru mechaników tym zagialem ;-) Zawsze lałem pod korek i na 6 miesięcy starczało. potem lałem tak aby rezerwa się nie paliła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michael Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 to nie to, ja tankuje za 50zl i starcza na 3-4 tyg. Dzieki JARKK za zrozumienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 A jakie masz zasilanie gazem i czy odczuwasz spadek mocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michael Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 gaz jest zwykly, spadek odczuwam ale przez 9mies bylo ok. Podejrzewam ze moze byc to ssanie albo cos z komputerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Przegoniłeś go przed tymi objawami. Miałem podobne objawy, na LPG oki, a na benzynie figlował i po jakimś czasie też na LPG zaczęło się to samo i zauważalny spadek mocy. Okazało się że zawory przypalone. Sprawdź ciśnienie w cylindrach i ustaw prawidłowo mieszankę na analizatorze spalin za mało gazu a za dużo powietrza powoduje bardzo znaczny wzrost temperatury spalania i przypala zawory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.