Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Regulowane kółka rozrządu SR20DE

marcis
 Share

Recommended Posts

Czy ktoś kto przerabiał kółka rozrządu na regulowane mógłby przyblizyć sprawe?

Mam 2 od starego silnika, nie wyglądają źle ale nie wiem czy nie lepiej kupić nowych, co Wy sądzicie?

Interesują mnie konkretne wymiary i oczywiście cena :)

Powiem CI że ja za przerobienie zębatek na regulowane w firmie Grabowski Motor Sport wydełem 400zł.

Jak byś chciał to o stówkę drożej mogę ci odstąpić moje profesjonalne zębatki z podziałką i na imbusa, fotka poniżej przedstawia dokładnie je:

22112007841.jpg

Hmm to miały byc bardziej odległe plany, narazie czeka mnie wydech bo sie rozleciał a trzeba cos rozwojowego sklecic, ale jesli trochę poczekaja to się dogadamy ;) Ciężko o tak profi robote za 100...

Jak byś chciał to o stówkę drożej mogę ci odstąpić moje profesjonalne zębatki z podziałką i na imbusa

Ciężko o tak profi robote za 100...

Wiesz ja doczytałem że o 100 drożej niż kosztowały... a ile w sumie :?:

A ja zrozumiałem że o 100 drożej za sztukę od nowych, pożyjemy zobaczymy ;)

Jak coś to mogę je wysłać ustawione w specyfikacji podobnej jaką ustawiłem u MITCHa i Yarco, u nich wyszło coś takiego:

sunny_1.jpg

wykres_10_2007.jpg

Kuba, nie samymi kółkami doszliście do tych mocy. Same kółka dadzą ile? 4-5-6KM? Co jednak nie neguje, że kręcenie duuużo poprawi i warto to robić.

z ebaya za 400zl sciagnalem...

U mnie nie czekasz masz dziś i to od ręki.

Silniki zmodyfikowane, na wykresach widać to co dało kręcenie, w seryjnym silniku też sporo idzie poprawić, o czym może świadczyć to co się zmieniło w czerwonej po wymianie silnika na seryjny z P11...

• 9 months later...
Guest zibibabiboo

Witam kolegów. Czy regulowane kółka rozrządu maja sens w przypadku kiedy w silniku v6 24v sa tylko 2 kola rozrzadu tzn.:koło jest tylko na pierwszym wałku, a jeden wałek napedza drugi za pomoca zebatki

Witam kolegów. Czy regulowane kółka rozrządu maja sens w przypadku kiedy w silniku v6 24v sa tylko 2 kola rozrzadu tzn.:koło jest tylko na pierwszym wałku, a jeden wałek napedza drugi za pomoca zebatki

powiedz o jakim V6 mowisz

bzdura

slyszalem ze jest to niebezpieczne jesli rozrzad napedzany jest paskiem. na lancuchu masz 100% gwarancje

i evo i b serie hondowskie sa na pasku i jakos zyją :)

bzdura
slyszalem ze jest to niebezpieczne jesli rozrzad napedzany jest paskiem. na lancuchu masz 100% gwarancje

i evo i b serie hondowskie sa na pasku i jakos zyją :)

wez pod uwage ze honda to nie samochod :diabel:

• 3 months later...

no Coobcio wskoczyła zębatka ustawiona według twoich zaleceń i tak

dupo hamownia mówi że w przedziale 3tys w wzwyż jest sporo lepiej naprawdę według mnie przekroczyłem 120KM i 160Nm oczywiście hamownia prawdę powie :)

jedyny duży minus to bardzo pogorszyły się wolne obroty i na Bp i LPG falują doś mocno :/

pogorszyły się wolne obroty i na Bp i LPG falują doś mocno
A ruszales zaplon ? ja tak mialem przy za bardzo przyspieszonym zaplonie ...

Tomaszek, i będą falowały... po to w sentrze jest VTC który dopiero uruchamia się powyżej 1050obr.min... a na wolnych jest wałek cofniety i chodzi motor równo :D

pogorszyły się wolne obroty i na Bp i LPG falują doś mocno
A ruszales zaplon ? ja tak mialem przy za bardzo przyspieszonym zaplonie ...

a tak ruszałem i jak próbowałem cofać to było jeszcze gorzej...

Coobcio będzie musiał wystroić mi zapłon SMT6 jeszcze raz

Tomaszek, i będą falowały... po to w sentrze jest VTC który dopiero uruchamia się powyżej 1050obr.min... a na wolnych jest wałek cofniety i chodzi motor równo :D

no właśnie :/ na wolnych chodzi jak traktor kurcze mogłem choć o jeden stopień zrobić mniej :diabel:

ALE za to wrażenia z jazdy bezcenne :one: