Gość Wacław Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam. Wiem bo szukełem że ten temat był już poruszany na forum i mocno omawiany ale dotyczyło to P10 lub P11. Mam problem ze skrzypiącym pedałem sprzęgła w P 12. Nasmarowne było co tylko się da od strony pedała i różnymi sprayami i smarem stałym. Pomaga na chwile a za jakiś czas znowu skrzypi i pedał ogólnie chodzi ziężko. Czytałem że trzeba odczepic linkę i wtedy nasmarowac. Sprubuję jak pomoże ( w co wątpię) to dobrze ale gdyby nie to czy ktoś wie czy można taką linke kupic samą w serwisie i ewentualnie co można jeszcze wymieni przy tym pedale sprzegła żeby nie skrzypiało. I czy można to dośc łatwo zrobic czy trzeba rozbierac pół auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czytałem że trzeba odczepic linkę i wtedy nasmarowac. Nie wiem jakiej wersji P12 sprawa dotyczy, ale w żadnej nie ma linki, wszystkie są na hydraulicznym sterowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wacław Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wersja to 2.2. dci. Linki może nie ma ale jakoś jest przenoszona siła z pedału gdzieś dalej za pomocą jakiegoś cięgna które widac jak się pochylisz. To cięgno (linka) idzie od pedału gdzieś dalej i to prawdopodobnie to tak skrzypi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 U mnie kilka dni temu tez zaczal skrzypiec ale na razie nie mam czasu tam zajrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 a u mnie nie skrzypi ale bardzo ciężko chodzi.... ;/// i tez nie wiem od czego... nie wie ktoś może co t omoże być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zaxa10 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 To co u mnie-do wymiany docisk sprzęgła!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 a jaka kasa za to??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zaxa10 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Proponowałbym od razu wymienić sprzęgło kompletne-koszt w ASO ok.2400, u mechanika, ok.850zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Wacław, nie wiem, czym to sie skonczylo ... u mnie okazalo sie, ze wystarczylo przesmarowac tloczek wyciskajacy sprzeglo przy skrzyni ( troche trudny dostep silownik znajduje sie pomiedzy silnikiem a akumulatorem na skrzyni od gory patrzac)- dalem smaru pod oslonke gumowa tloczka i po 2 dniach przestalo skrzypiec .... a tez myslalem na poczatku, ze silownik siada przy pedale sprzegla czy cos innego jeszcze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.