Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spadające ze świec przewody wysokiego napięcia

Gość akira

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów

Mam następujący problem, jakiś czas temu kupiłem nowe przewody na świece, zmieniłem i po jakimś czasie zauwrzyłem że auto czasem przerywa. Po otwarciu maski zobaczyłem że dwie fajki wyskoczyły ze świec, pomyślałem że nie docisnąłem dobrze i dlatego tak się stało, ale nie powtórka z rozrywki. Nadmienie że przewody nie były jakieś tanie. Co robić??

zapewne świece kupiłeś na klucz 16 zaś fajki masz na świece o rozmiarze 21 :P

jedyne co pomoże to kombinerki w dłoń i delikatnie ścisnąć metalową obejmę wewnątrz fajki tak by dobrze trzymała się na świecy :)

yy ja juz nie pamietam jakiej firmy przewody, pamietam swiece NKG cos tam, wszystko dobierane wedle katalogu w elicie ;)

Na 100% przewody masz firmy "JANMOR" one są do d...y !!! miałem ten sam problem, pojechałem do firmy gdze w/w przewody zostały zakupione i powiedzialem jaka jest sprawa, oddali kase.. Poszedłem do drugiej firmy i kupiłem przewody firmy "JC" i jest ok !!!

co do przewodów "JANMOR" był juz o tym temat.. DO DU...Y!!!

Na 100% przewody masz firmy "JANMOR" one są do d...y !!!

Niekoniecznie...u mnie SENTECH zaczynają spadać :/ . Jak pachniały nowością było wsio ok :)

• 3 lata później...

A jeszcze panowie jest jedna opcja. Odkręć świece i zobacz czy nie jest pęknięta lub górna cześć ruchoma. u mnie tak było z wyskakującymi przewodami. Jeśli zobaczysz coś niepokojącego trzeba zaopatrzyć się w nowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...