Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

CZY KONDESATOR CEWKI WYS. NAPIECIA ŁACZY SIE Z APARATEM ZAPŁ

Gość napalm_68

Rekomendowane odpowiedzi

Gość napalm_68

WITAM SERDECZNIE

DZIŚ W SWOJEJ MIKRZE K10 ODNALAZŁEM POJEDYNCZY PRZEWÓD. PRZEWÓD ZAKOŃCZONY JEST KOŃCÓWKA ŻEŃSKA I WYCHODZI Z KONDENSATORA ZAMONTOWANEGO PRZY CEWCE WYSOKIEGO NAPIĘCIA.

KOŃCÓWKA PRZEWODU IDEALNIE ZATRZASKUJE SIE NA MĘSKIM WTYKU NA OBUDOWIE APARATU ZAPŁONOWEGO .CZY RZECZYWIŚCIE TAM JEST JEGO MIEJSCE ?

Gość napalm_68

Dzięki za zainteresowanie . Dziś przeglądałem rożne Micry ,z rożnych ofert (znalazłem zdjęcie, tego co kryje się pod maską )i potwierdziło sie moje przypuszczenie tam jest miejsce tego przewodu .

Pozdrawiam

No to fajnie, jak będziesz miał jakieś problemy z kadziesiątką to wal śmiało ;)

Gość napalm_68

mimier powiedz mi jak powinien być ustawiony aparat zapłonowy,bo nie wiem czy u mnie jest o.k . Na zdjęciach widziałem,ze na mocowaniu aparatu mniejsza przerwa,około3-4mm,

znajduje sie nad śrubą mocującą, większa jest poniżej śruby ,u mnie jet po równo...

Czy znaczy to ,ze mam przyspieszony zapłon ,bo czytałem gdzieś ,ze żeby przyśpieszyć zapłon należy przekręcić aparat zalonowy w stronę kabiny i wtedy przerwa nad śruba się powiększa?

mimier powiedz mi jak powinien być ustawiony aparat zapłonowy,bo nie wiem czy u mnie jest o.k . Na zdjęciach widziałem,ze na mocowaniu aparatu mniejsza przerwa,około3-4mm,

znajduje sie nad śrubą mocującą, większa jest poniżej śruby ,u mnie jet po równo...

Czy znaczy to ,ze mam przyspieszony zapłon ,bo czytałem gdzieś ,ze żeby przyśpieszyć zapłon należy przekręcić aparat zalonowy w stronę kabiny i wtedy przerwa nad śruba się powiększa?

na początek sprawdź jeśli masz lampę stroboskopową na ile masz ustawiony zapłon. Powinno być od +10 do +12 jeżeli masz lpg ;) Jeśli będzie mniej to dopiero bierz się za kręcenie aparatem...

mam lpg ,ale nie mam lampy,chce kupić tą z allegro

http://www.allegro.pl/item281982364_mini_l...isz_zaplon.html

co o niej sadzisz?

myślę, że lepiej podjechać do mechanika ;) pięć minut roboty (wraz z ustawieniem zapłonu) i po kłopocie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...