Gość durom Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Witajcie. Czy łożysko podtrzymujące półoś w P10 jest dostępne do wymiany osobno czy trzeba zakupić razem z półosią? Może znacie jakieś namiary gdzie kupić? Jakie oznaczenia łożyska? Primera to P10 z 1990 2 litry benzyna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys.toxic Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o łożysko w kielichu 3 kulowe czy jak ono się tam nazywa to raczej z kompletną półośką jest łatwiej znaleźć. Inaczej to może byc większym problemem. Możesz spróbowac z rozbitków. zaraz znajdę tel do gości aktóry takowy miał a jeśli nie to szukaj n a all lub autogieł.. tam jest napewno taka możliwość, ew autoszroty... http://www.autogielda.pl/motoryzacja/na_czesci_nissan.html- auta na części... tu najszybciej dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość durom Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Kurcze nie mogę nic znaleźć. A nie wiecie może czy półośka od 1,6 będzie pasowała do 2,0 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 A właściwie o które łożysko chodzi, to z piastą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 A nie wiecie może czy półośka od 1,6 będzie pasowała do 2,0 ? Nic nie pasuje. W 2.0 są nawet większe przeguby, a łożyska podpierającego na prawej półosi w 1.6 nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość durom Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Po rozebraniu okazało się że oznaczenie to 35DSF01 może komuś się przyda. ASO Mazur z Wałbrzycha mnie olało jak zwykle i nawet nie chcieli podać oznaczenia nie mówiąc już o dostępności na stanie. Ta firma to jakaś porażka. Pozostaje szukać dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Kolego durom znalazłeś takie łożysko bo mam ten sam problem, jest na nim spory luz i przydałoby się go wymienić, mam już wszystko wyciągnięte. Miałeś jakieś drgania czy coś podobnego, że zdecydowałeś się go wymienić? Poczytałem troche i znalazłem coś takiego: Wygląda na to, że da się to rozebrać i siedzi tam jakieś zwykłe (mam nadzieje) łożysko kulkowe, idę walczyć. Chodzi oczywiście o numer 9. Rozebrałem, siedzi tam łożysko kulkowe o oznaczeniu 35DSF01, wymiary 35 x 72 x 25mm, poszukałem troche w google i czuje, że ciężko będzie takie coś kupić. Jutro zobaczę co mi w hurtowni łożysk powiedzą, jak ktoś ma jakieś pomysły gdzie to dostać to proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 durom napisał/a: A nie wiecie może czy półośka od 1,6 będzie pasowała do 2,0 ? Nic nie pasuje. W 2.0 są nawet większe przeguby, a łożyska podpierającego na prawej półosi w 1.6 nie ma. a guzik prawda:P pasuje co nieco np przegub wewnetrzny w mojej 1.6 mam z 2.0. sam sie zdziwilem ze pasuje! (niedawno wymianialem bo sie rozyspal :/ ) w 91 roku wyszla krotka seria primerek sedan z silnikiem 1.6 w ktore byly wrzucane czesci z kombi! Ja np jak kupowalem polos to od kombi i przeguby zewnetrzne tez a wewnetrzny od 2.0. Poloska od 2.0 pasowala ale byla za krotka o jakies 2,5 cm chyba o ile dobrze pamietam. ale i tak zamowilem nowa tutaj ----> http://polosie.pl/ na drugi dzien doszla! i cena baaardzo przystepna i jakosc spoko ( sprawdzalem twardosciomierzem Rockwell oryginal i ta dokupiona ) Z tego co pamietam za uzywke chcieli 200zl a tutaj wyszlo okolo 230 z paczka. Obdzwonilem cala Polske wszystkie chyba szroty itp itd i nikt nie mial takiej jak ja potrzebowalem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Jeśli dobrze podałeś rozmiary to w FŁT robią takie łożyska http://www.flt.krasnik.pl/produkcja.php?we...nie=&grupa= i pewnie w hurtowni je mają. Powodzenia przy szukaniu i montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ściągałem wczoraj katalog i cennik z tej fabryki w Kraśniku ale tam nie było rozmiarów tylko same oznaczenia łożysk a na ten katalog co poddałeś jakoś nie trafiłem. Dziękuje bardzo, teraz mam już jakiś punkt zaczepienia no i oznaczenie 114-865-2RS3Z C3, może gdzieś w hutrowniach mają albo takie mi sprowadzą. Kolego durom, bardzo proszę o punkcik pomógł dla kolegi calusek, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arthi Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Przeciez oni je produkuja, wiec wystarczy zadzwonic do dystrybutora regionalnego: http://www.flt.krasnik.pl/wojewodztwo.php?...dztwo=lubelskie lub bezposrednio zawracac cztery litery http://www.flt.krasnik.pl/index.php?p=_pl&...3&meni_2=33 Z lozyskami wszelkiego rodzaju nie ma problemu, naprawilem w ten sposob "wentylator" i zabieram sie za kolejny, nowy kosztuje kuuupe kasy, a to tylko lozyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Na obecną chwilę w Kraśniku mają 4 sztuki. Ostatnio ja sobie zakupiłem. Cena u producenta to 30 zł + VAT , czyli nie najgorzej , a nawet tanio. Mi sprowadził facet ze sklepu i u niego kosztowało mnie 25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi