Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Łożysko półosi.

Guest durom
 Share

Recommended Posts

Witajcie.

Czy łożysko podtrzymujące półoś w P10 jest dostępne do wymiany osobno czy trzeba zakupić razem z półosią?

Może znacie jakieś namiary gdzie kupić? Jakie oznaczenia łożyska?

Primera to P10 z 1990 2 litry benzyna.

Pozdrawiam

Guest krzys.toxic

Jeśli chodzi o łożysko w kielichu 3 kulowe czy jak ono się tam nazywa to raczej z kompletną półośką jest łatwiej znaleźć. Inaczej to może byc większym problemem. Możesz spróbowac z rozbitków. zaraz znajdę tel do gości aktóry takowy miał a jeśli nie to szukaj n a all lub autogieł.. tam jest napewno taka możliwość, ew autoszroty...

http://www.autogielda.pl/motoryzacja/na_czesci_nissan.html- auta na części...

tu najszybciej dostaniesz :)

A właściwie o które łożysko chodzi, to z piastą?

A nie wiecie może czy półośka od 1,6 będzie pasowała do 2,0 ?

Nic nie pasuje. W 2.0 są nawet większe przeguby, a łożyska podpierającego na prawej półosi w 1.6 nie ma.

Po rozebraniu okazało się że oznaczenie to 35DSF01 może komuś się przyda.

ASO Mazur z Wałbrzycha mnie olało jak zwykle i nawet nie chcieli podać oznaczenia nie mówiąc już o dostępności na stanie. Ta firma to jakaś porażka.

Pozostaje szukać dalej.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...

Kolego durom znalazłeś takie łożysko bo mam ten sam problem, jest na nim spory luz i przydałoby się go wymienić, mam już wszystko wyciągnięte. Miałeś jakieś drgania czy coś podobnego, że zdecydowałeś się go wymienić?

Poczytałem troche i znalazłem coś takiego:

lozysko.JPG

Wygląda na to, że da się to rozebrać i siedzi tam jakieś zwykłe (mam nadzieje) łożysko kulkowe, idę walczyć. Chodzi oczywiście o numer 9.

Rozebrałem, siedzi tam łożysko kulkowe o oznaczeniu 35DSF01, wymiary 35 x 72 x 25mm, poszukałem troche w google i czuje, że ciężko będzie takie coś kupić. Jutro zobaczę co mi w hurtowni łożysk powiedzą, jak ktoś ma jakieś pomysły gdzie to dostać to proszę pisać.

Guest B_E_R_E_K
durom napisał/a:

A nie wiecie może czy półośka od 1,6 będzie pasowała do 2,0 ?

Nic nie pasuje. W 2.0 są nawet większe przeguby, a łożyska podpierającego na prawej półosi w 1.6 nie ma.

a guzik prawda:P pasuje co nieco np przegub wewnetrzny w mojej 1.6 mam z 2.0. sam sie zdziwilem ze pasuje! (niedawno wymianialem bo sie rozyspal :/ ) w 91 roku wyszla krotka seria primerek sedan z silnikiem 1.6 w ktore byly wrzucane czesci z kombi! Ja np jak kupowalem polos to od kombi i przeguby zewnetrzne tez a wewnetrzny od 2.0. Poloska od 2.0 pasowala ale byla za krotka o jakies 2,5 cm chyba o ile dobrze pamietam. ale i tak zamowilem nowa tutaj ----> http://polosie.pl/ na drugi dzien doszla! i cena baaardzo przystepna i jakosc spoko ( sprawdzalem twardosciomierzem Rockwell oryginal i ta dokupiona ) Z tego co pamietam za uzywke chcieli 200zl a tutaj wyszlo okolo 230 z paczka. Obdzwonilem cala Polske wszystkie chyba szroty itp itd i nikt nie mial takiej jak ja potrzebowalem:/

Ściągałem wczoraj katalog i cennik z tej fabryki w Kraśniku ale tam nie było rozmiarów tylko same oznaczenia łożysk a na ten katalog co poddałeś jakoś nie trafiłem. Dziękuje bardzo, teraz mam już jakiś punkt zaczepienia no i oznaczenie 114-865-2RS3Z C3, może gdzieś w hutrowniach mają albo takie mi sprowadzą.

Kolego durom, bardzo proszę o punkcik pomógł dla kolegi calusek, dzięki.

Przeciez oni je produkuja, wiec wystarczy zadzwonic do dystrybutora regionalnego:

http://www.flt.krasnik.pl/wojewodztwo.php?...dztwo=lubelskie

lub bezposrednio zawracac cztery litery

http://www.flt.krasnik.pl/index.php?p=_pl&...3&meni_2=33

Z lozyskami wszelkiego rodzaju nie ma problemu, naprawilem w ten sposob "wentylator" i zabieram sie za kolejny, nowy kosztuje kuuupe kasy, a to tylko lozyska.

;)

• 2 weeks later...
Guest Maniek-ol

Na obecną chwilę w Kraśniku mają 4 sztuki. Ostatnio ja sobie zakupiłem. Cena u producenta to 30 zł + VAT , czyli nie najgorzej , a nawet tanio. Mi sprowadził facet ze sklepu i u niego kosztowało mnie 25 zł :)