Gość sofaboss Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 hmmm jest problem... P12 kiepsko odpala ponizej 0 stopni... (kęci, ale takie wrazenie jakby juz miała odpalic ale musze kręcić chwilke jeszcze bo tak to gaśnie...) Myślałem czy to nie świece żarowe... czy moze coś innego.... ;/ Jest możliwość sprawdzenia świec żarowych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Może jeszcze być wina paliwa ale poczytaj też: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6wiece+%BFarowe http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6wiece+%BFarowe http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6wiece+%BFarowe est możliwość sprawdzenia świec żarowych ?? - poczytaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic206895.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zaxa10 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ja stawiałbym na swiece żarowe i ewentualnie akumulator. Zeby sprawdzić świece żarowe, wykrec je i podłącz do akumulatora. żarnik powinien mieć długość ok.1,5cm i po podłaczeniu do akumulatora powinien sie nagrzewać od czubka na pomarańczowo.Jeżeli tak sie nie dzieje, to masz po prostu spalone świece zarowe.Koniecznie sprawdz to-bardzo wazne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 akumulator jest na 100% sprawny... (dodam ze to Varta BlueDynamic z zeszłego roku... a jest to według testów najlepszy akumulator lepszy nawet od Bosch Silver) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zaxa10 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Wiec trzeba sprawdzić swiece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 tez bym na swiece stawial mam to samo jak spada temp krece i niby zalapie ale momentalnie gasnie.sa na to dwa sposoby krecic dalej az zalapie albo podgrzac 2raz swieczki.osobiscie podgrzewam 2 raza ale robie mala przerwe miedzy grzaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 hmmm tylko podobno jak swiece padna to powinno sie zaświecić "Check Engine" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zaxa10 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Ja miałem wszystkie spalone swiece zarowe i nic się nie pojawiało na tablicy.Jak je sprawdzałem pod akumulatorem, to nawet nie były ciepłe, a co juz mówic o żarniku pomarańczowym o temp.kilkuset stopni.Teraz jak je wymieniłem, autko na mrozie nie ma problemu z odpalaniem. Jesli chcesz , to sie umówimy któregos dnia, to Ci pomogę sprawdzić te świece, a nawet moge polecic góścia na Allegro, co sprzedaje te świece po 68zł/szt.Sa to swiece NGK, a jak wiem, zdania na ich temat sa podzielone.Ja je mam i jestem jak na razie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 hmmm jest problem... P12 kiepsko odpala ponizej 0 stopni... (kęci, ale takie wrazenie jakby juz miała odpalic ale musze kręcić chwilke jeszcze bo tak to gaśnie...) Myślałem czy to nie świece żarowe... czy moze coś innego.... ;/ Jest możliwość sprawdzenia świec żarowych ?? jak kreci to raczej nie masz problemu z aku/rozrusznikiem sproboj odczekac chwilke po zgaszeniu lampki grzania swiec i wtedy palic.... swiece mozesz sprawdzic tak czy siak jak masz mozliwosc.... no i dochodzi jakosc paliwa - dolewam profilaktycznie - dodatek do diesla - xeramica ma dzialac do -25 st C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KEICAM Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 sofaboss, Witam (moje pytanie nie jest zwiazane z tematem) podoba mi sie twoje auto chce zmienic wyglad swojego, czy moglbys podpowiedziec gdzie moge znalezsc elementy ktore ty masz w swoim oraz jakie sa koszty przerobek (jeszce raz - ladnie wyglada) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witam! Auto bylo takie ściagniete... tak więc sam nic nie robiłem.... Z tego co mi wiadomo to taki był zamówiony w salonie i to wszystko było od nowego... a zajęła się tym taka firma niemiecka do której załączam linka poniżej. http://www.giacuzzo.com/deutsch/nissan-index.html Tej samej firmy mam felgi... (fakt ze auto z tymi dodatkami zwraca uwage przechodniów jak auto dużo wyższej klasy ) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KEICAM Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Wielkie dzieki niezle rzeczy tam maja juz sobie wyobrazilem jak bedzie wygladala po przerobce tego wlasnie szukalem :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 szczerze to jakbym mial takie pieniadze ładować w auto to chyba jednak dołozyłbym to i kupil inne auto;) Pozdrawiam! [ Dodano: Sob 05 Sty, 2008 15:50 ] ehhh sprawdziłem dzisiaj świece i one działaja... a problem nadal jest bo rano jak wsiadalem do auta to dość długo odpalał;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KubusK1989 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Miałem podobny problem i okazało się że to wina BEZPIECZNIKA. Wyczyściłem wszystkie i od tego czasu auto pali na dotyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 jak BEZPIECZNIKA?? Który bezpiecznik wyczyścić?? jaki to ma wplyw na odpalanie?? Wydaje mi sie ze przez bezpiecznik albo prąd przepływa albo nie... a moze sie myle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kroliqster Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 sprawdzasz regularnie stan oleju ? bierze cos ? moze to pierscienie ... ale chyba nie masz takiego przebiegu zeby to bylo przyczyna :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Oleju bierze gdzies 100ml na 10 000km czyli chyba normalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sławek Miśkiwicz Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam, mam to samo. Świece kupiłem nowe, akumulator 3 miesięczny, filtr paliwa wymieniony. Wystarczy -2c i kręci, ale nie załapuje, później niby trochę łapie, ale nie zapali. Muszę psiknąć autostartem pod filtr powietrza i wtedy odpali. Więc jestem zainteresowany tym wątkiem, może ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi