Gość jacek70 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Mam zamontowane pod tylną tablicą rejestracyjną czujniki cofania a w środku samochodu plastikową kostkę z dwiema diodami i napisem MetaSystem. Od niedawna obserwuję dziwne działanie wskaźnika. Przy dojeżdżaniu do przeszkody powinien pojawiać się sygnał dźwiękowy wraz z miganiem czerwonej diody. Ostatnio po włączeniu wstecznego biegu, niezależnie od tego czy za samochodem jest jakaś przeszkoda czy nie, obserwuję świecenie drugiej diody (nie tej czerwonej) na bursztynowo połączone z ciągłym sygnałem dźwiękowym lub bardzo szybkim pikaniem. Czujniki nie są zabrudzone, wycierałem je dokładnie. Co to może być za problem? A może problemem powoduje mróz, po 20 min. stania w garażu czujnik na razie uspokoił się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donald Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 witam to co moge poradzic to wszystkie przewody laczace z lampy do czujnika oraz kazda koncowke zaizolowana kabla musisz przelutowac raz jescze. W SERWISIE NISSANA NIE STETY przy montazy nikt nie lutuje tylko skreca kable recznie i zasniedzile przewody moge byc tego przyczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek70 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 przez ostanie kilka dni zaobserwowałem, że jeśli temperatura spada poniżej 0 st. C to czujniki zaczynają wariować. ) i powyżej jest OK. Jak będę miał chwilę wezmę lutownicę i popatrzę. Nie mam instrukcji do tego ustrojstwa więc nie wiem co właściwie ma oznaczać świecenie drugiej diody na bursztynowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Bez urazy, ale masz ch........ firmy te czujniki i gdzieś jest w nich przebicie przy niższej temperaturze. Przerabiany temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek70 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zakładane w ASO w ramce pod tablicą rejestracyjną. Być może masz rację. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.