Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] uszkodzony czujnik cofania?

Guest jacek70

Recommended Posts

Guest jacek70

Mam zamontowane pod tylną tablicą rejestracyjną czujniki cofania a w środku samochodu plastikową kostkę z dwiema diodami i napisem MetaSystem.

Od niedawna obserwuję dziwne działanie wskaźnika. Przy dojeżdżaniu do przeszkody powinien pojawiać się sygnał dźwiękowy wraz z miganiem czerwonej diody.

Ostatnio po włączeniu wstecznego biegu, niezależnie od tego czy za samochodem jest jakaś przeszkoda czy nie, obserwuję świecenie drugiej diody (nie tej czerwonej) na bursztynowo połączone z ciągłym sygnałem dźwiękowym lub bardzo szybkim pikaniem.

Czujniki nie są zabrudzone, wycierałem je dokładnie. Co to może być za problem?

A może problemem powoduje mróz, po 20 min. stania w garażu czujnik na razie uspokoił się.

witam to co moge poradzic to wszystkie przewody laczace z lampy do czujnika oraz kazda koncowke zaizolowana kabla musisz przelutowac raz jescze. W SERWISIE NISSANA NIE STETY przy montazy nikt nie lutuje tylko skreca kable recznie i zasniedzile przewody moge byc tego przyczyna

Guest jacek70

przez ostanie kilka dni zaobserwowałem, że jeśli temperatura spada poniżej 0 st. C to czujniki zaczynają wariować. ) i powyżej jest OK. Jak będę miał chwilę wezmę lutownicę i popatrzę. Nie mam instrukcji do tego ustrojstwa więc nie wiem co właściwie ma oznaczać świecenie drugiej diody na bursztynowo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...