Guest Zboj Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Szukałem i nie znalazłem (może źle szukałem ) Na jakim poziomie zatrzymuje się u Was wskaźnik temperatury silnika po jego nagrzaniu? Bo u mnie nie dochodzi do połowy, zatrzymuje się na jakichś 45% zakresu. We wszystkich poprzednich samochodach (aczkolwiek innych marek) oscylowała temperaturka w zakresie 65-80% skali (tej przed czerwonym). Jak to w Navce powinno być :?: Pozdro, Zbój Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cieniu Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 I tak jest u mnie teraz zimą - to nawet 40% , mimo zasłonięcia częściowego chłodnicy !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 W lecie, nawet podczas upałów wskaźnik temperatury silnika w moim aucie nie przekroczył połowy skali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest G_H_O_S_T Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 U mnie również nie przekracza połowy wskaźnika. Wszystko zależy od marki samochodu i ustawieniu wskaźnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kangurek i Ping Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 A jaka pozycja wskaźnika powinna być w Almerze N16 ? Wymieniłem zegary, ponieważ w oryginalnym zestawie był zepsuty obrotomierz. Wskaźnik niezależnie od pory roku "stał" po rozgrzaniu silnika na połowie skali. W obecnie zamontowanej tablicy po rozgrzaniu (a jeszcze nie ma upałów i nie jeździłem w korkach) wskaźnik dochodzi do 3/4 zakresu, troszkę przed czerwonym polem. Jaka temperatura silnika jest nominalna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.