Gość jasiek25 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 popwitam wsztstkich na poczatku bo sem nowy i to moj pierwszy post ... mam navarke d40 z 2006 roku i napisze ze do 100 km jak kolega pisał mozna wajchowac z 2 na 4 i z 4 na dwa .. tylko na wolne w czasie jazdyniemozna i producent niezaleca jazdy po twardych nawierzchniach z blokada mostu bo to moze prowadzic do uszkodzen ... jak by ktos chciał to przesle stronke o tym z instrukcji mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 a wyjasnijcie mi jak to jest z tymi napedami - 4H rozumiem ze napedzana jest przdnia i tylna os 1:1, jednak po jednym kole na os - dobrze mysle i czy jak auto zawisnie po przekatnej to moze sie okazac ze nia ma napedu (kola po przekatnej wisa w powietrzu) czy dyfer przelacza wtedy na druga strone osi naped i heja do przodu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 u mnie przypadek taki nie wystąpi, bo mam jeszcze blokadę mechanizmu różnicowego tylnego mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 wlasnie - masz te blokade seryjnie montowana czy jakies mody robiles - jak to dziala, jakas wajhe przekladasz czy guzik wciskasz?????? - rozpisz sie troszke... czy ja tez mam taka blokade?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Seryjnie, to ten przycisk z napisem Lock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mkmario powinieneś mieć blokadę, w pickupach montowali 100%, a w Pathach było i jest LSD. Tylko nie wiem dlaczego taka ujma dla Patha i Terrano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 nie mam zadnego przycisku do blokady, chyba ze jest wlaczana zawsze gdy przelacze na 4L - hmmmm.... zeby to sprawdzic pewno bede musial na jakies blotko sie wybrac i zobaczyc czy tylne kola miela z lewa i z prawa jednoczesnie czy tylko jedno - dobrze mysle?? aaaa i co to jest to LSD - jaka jest tego zasada dzialania?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Z pewnością przełączenie na 4L nie włącza blokady. Nie mam teraz mojego D21 (czy tam 22), ale zdaje się tam też nie ma blokady :/ Sprawdzę przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi