Gość tjnallpu Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Panowie mam wyciek oleju przy czujniku ciśnienia oleju. Walcze z tym od dłuższego czasu bez skutku. Czy jest jakiś sprawdzony sposób bo słyszałem, że to ponoć pięta achillesowa tego silnika i trudno cos z tym zrobić. I cieknie mi jeszcze z wybieraka skrzyni biegów. Orientuje się ktoś co by tam trzeba było wymienić. Ponoć jakies oringi tam przychodzą. Pozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Walcze z tym od dłuższego czasu bez skutku. Mógłbyś opisać co w ramach tej walki poczyniłeś? Z którego roku auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Hmm, może "walczę" to rzeczywiście lekkie nadużycie, generalnie zajmuje sie tym mój zaprzyjaźniony mechanik, który twierdzi, że olej leci przez sam czujnik i coś tam próbował zakleić. Tracę do niego powoli zaufanie. Autko z 1998r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 a czy zostawia plamy oleju an asfalcie? moj czujnik tez jest zalany olejem ale wynika to tylko z tego ze gdy odkrecam filtr oleju to zawsze cos tam na ten czujniczek poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ewidentnie leci z czujnika, dzisiaj to oglądałem i jest na nim i w około olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 olej leci przez sam czujnik i coś tam próbował zakleić. Tracę do niego powoli zaufanie. Oj, chyba nawet w pełni zaufanemu ciężko będzie go zakleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Z tego co pamiętam zawsze takie ustrojstwa mają podkładke mosiężną. Takie cos jak na korku oleju. Może z nia jest cos nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Miałem podobny problem - wymiana podkładki pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof_24 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Powinneś wymienić podkładke pod czujnik. Jak cieknie wolno to wymień przy kolejnej wymianie oleju wraz z filtrem olejowym, a jak cieknie, że widać ślad na asfalcie to ja bym wymienił uszczelke. Ja mam cały umorusany czujnik ale oleju na bagnecie nie ubywa. Musisz kontrolować stan oleju ponieważ przy dłuższej trasie możesz zgubić za dużo oleju i będziesz miał problem. Lepiej zapobiegać jak leczyć, no i oczywiście u sprawdzonego mechanika np: ul.Młodnicka 19 w Warszawie, tel: 22-879-76-35 Panowie nprawiają same NISSANY od 16 lat, znają się na żeczy. (a o uszczelce dowiedziałem się od nich - POLECAM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Kilka miesięcy temu wymieniłem czujnik i wszystko już jest ok ale dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi