Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

V6, R4 + Kit = zwiększanie pojemności +więcej mocy i monentu

Gość mdzalewscy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mdzalewscy

witam przeglądając neta pod kątem tuningu nissanowskiej V6 natknałem się na Kit zwiększający moc, niby kompetny zestaw kosztuje np. 500-600$, ale przy cenie nadal spadającego dolara wychodzi nam na to iż 600$=1500zł, więc jak za części to nieduża kasa. Najwazniejsze to iż kupujemy dedykowany zestaw a nie sami drutujemy i podpasowujemy co by jeszcze wymodzić aby w ogóle działało.

poniżej przykładowe zestawy i ceny kitów

http://www.rpmrons.com/Nissankits1.html

http://www.performance-auto-parts.com/engi...rd-top-line.php

poniżej kompletny Kit do mego VG33E, który robi go na EKD35QG

b3_1.JPG

z SR20DE robi się pojemność 2.2 + od razu tuning (wałki, pompy, wtryskiwacze, itd..)

ZWŁASZCZA CIEKAWA PROPOZYCJA POD KĄTEM JAKIŚ WYMYSŁÓW TYPU SWAPY Z 1.6 NA 2.0, ITD...

mdzalewscy napisał:
z SR20DE robi się pojemność 2.2 + od razu tuning

za 3200$ jest zestaw firmy Brian Crower co robi z SR20 2,35L jak coś to w iść...

Gość mdzalewscy
  Coobcio napisał:
  mdzalewscy napisał:
z SR20DE robi się pojemność 2.2 + od razu tuning

za 3200$ jest zestaw firmy Brian Crower co robi z SR20 2,35L jak coś to w iść...

nie można porównywać zestaw za 500$ z zestawem za 3200$, to ja Ci napiszę tak zrób jeszcze x 6 i weź zestaw "Alfonso" za 20tyś $ to dopiero jazda będzie.

Taki kit za 1500zł jest dość dostępny cenowo, dla przeciętnego posiadacza P10, P11

WielkiWac napisał:
ciekawe co by taki zestaw wniosl do VQ30 hmm

za taka cene to można sie spodziewac efektow znanych z magnetyzerow lub "chip rezystorow" :)

No ja u siebie mam wałki BC co kosztowały mnie 1250zł - kupione od Promotora i mam na odprężonym silniku 2.0 180KM wiec nie są złe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...