Gość uciu Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam, znalazłem na szrocie liczniki z obrotomierzem do micry po Fl (elektroniczny wyświetlacz). Jako że mam takie autko ale bez obrotka kusi mnie by to kupić. Ale czy będzie pasować - facet ze szrota zwrotów nie przyjmuje:-/ Licznik ze szrptu wygląda tak: a mój: Poczytałem już archiwalne wątki o obrotku w k11 ale nie znalazłem nic tyczące się wersji po FL. Czy ktoś montował taki licznik do micry 98-99?? Jak wygląda kwestia przebiegu - będzie taki sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Pewnie że będzie pasować :diabel: natomiast przebieg to nie wiem ale jest to możliwe że w komputerze jest już zapisany i nie przepadnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Pewnie że będzie pasować :diabel: czyli wystarczy przełożyć, przepiąc kabelki i koniec??? Nie chce sobie tym roboty narobić i mechanikowi:-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 przebieg jest zapisany w pamieci eeprom w licznku. takze bez programatora i wiedzy nie jestes w stanie tego zrobic. jedynie mozesz przelutowac pamiec ale musialbys wiedziec ktora to kosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 czyli wystarczy przełożyć, przepiąc kabelki i koniec???Nie chce sobie tym roboty narobić i mechanikowi:-))) Tak wystarczy tylko podłączyć problemy były w starszych rocznikach ale to pewnie ze względu na to że micry ciągle modernizowano.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witam, znalazłem na szrocie liczniki z obrotomierzem do micry po Fl (elektroniczny wyświetlacz). Jako że mam takie autko ale bez obrotka kusi mnie by to kupić. Ale czy będzie pasować - facet ze szrota zwrotów nie przyjmuje:-/ Licznik ze szrptu wygląda tak: Obrazek a mój: Obrazek Poczytałem już archiwalne wątki o obrotku w k11 ale nie znalazłem nic tyczące się wersji po FL. Czy ktoś montował taki licznik do micry 98-99?? Jak wygląda kwestia przebiegu - będzie taki sam? Tak jak koledzy napisali wczesniej. Pasuje bez rzezby. Wpinasz wtyczki i z bani :one: Przebieg trzymany w liczniku wiec albo wizyta w zakladzie na korekte albo pogodzenie sie z innym stanem licznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Tak jak pisaliście. Wystarczyło przełożć, podpiąć i wszystko działa. Zajęło mi to max 5min:-) Jedyny minus...a może i plus???? - ze 107tyś zrobiło mi się 56tyś :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariu Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 uciu napisz na priv gdzie kupiłeś licznik z obrotkiem... :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.