Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] obrotomierz do micry po FL

Gość uciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znalazłem na szrocie liczniki z obrotomierzem do micry po Fl (elektroniczny wyświetlacz). Jako że mam takie autko ale bez obrotka kusi mnie by to kupić. Ale czy będzie pasować - facet ze szrota zwrotów nie przyjmuje:-/

Licznik ze szrptu wygląda tak:

268809395

a mój:

275542593

Poczytałem już archiwalne wątki o obrotku w k11 ale nie znalazłem nic tyczące się wersji po FL.

Czy ktoś montował taki licznik do micry 98-99??

Jak wygląda kwestia przebiegu - będzie taki sam?

przebieg jest zapisany w pamieci eeprom w licznku. takze bez programatora i wiedzy nie jestes w stanie tego zrobic. jedynie mozesz przelutowac pamiec ale musialbys wiedziec ktora to kosc.

czyli wystarczy przełożyć, przepiąc kabelki i koniec???

Nie chce sobie tym roboty narobić i mechanikowi:-)))

Tak wystarczy tylko podłączyć problemy były w starszych rocznikach ale to pewnie ze względu na to że micry ciągle modernizowano..

Witam, znalazłem na szrocie liczniki z obrotomierzem do micry po Fl (elektroniczny wyświetlacz). Jako że mam takie autko ale bez obrotka kusi mnie by to kupić. Ale czy będzie pasować - facet ze szrota zwrotów nie przyjmuje:-/

Licznik ze szrptu wygląda tak:

Obrazek

a mój:

Obrazek

Poczytałem już archiwalne wątki o obrotku w k11 ale nie znalazłem nic tyczące się wersji po FL.

Czy ktoś montował taki licznik do micry 98-99??

Jak wygląda kwestia przebiegu - będzie taki sam?

Tak jak koledzy napisali wczesniej. Pasuje bez rzezby. Wpinasz wtyczki i z bani :one:

Przebieg trzymany w liczniku wiec albo wizyta w zakladzie na korekte albo pogodzenie sie z innym stanem licznika

• 2 tygodnie później...

Tak jak pisaliście. Wystarczyło przełożć, podpiąć i wszystko działa.

Zajęło mi to max 5min:-)

Jedyny minus...a może i plus???? - ze 107tyś zrobiło mi się 56tyś :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...