Gość Tombolot Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 za każdym razem jak wsiadam do samochódu po dłuższym postoju i zaczynam kręcić fajerą to mam wrażenie jakby nie działało mi wspomaganie kierownicy :027: - dokładnie wyglada to tak, że kręcąc w którakolwiek stronę kółkiem spotykam co chwilę opór taki jabym w ogóle nie miał wspomagania, ale nie jest to jednostajny opór tylko taki bardziej pulsacyjny. Po minucie opór ustaje i kierownica działa normalnie a wspomaganie mięciutko i bez zarzutu jak to w N15 Nie sądze żeby mógl zamarzać mi płyn od układu wspomagania bo autko garażuje (nie jest mu specjalnie zimno). czy ktoś z was ma też takie objawy ? - czy można coś na to zaradzić? bo póki co "poranne" manewrowanie jest dosyć uciążliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Moze jest gdzies wyciek z ukladu wspomagania lub problem z napedem pompy. Ja tez tak czasem mialem i okazalo sie ze byla jakas nieszczelnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Moze jest gdzies wyciek z ukladu wspomagania lub problem z napedem pompy. Ja tez tak czasem mialem i okazalo sie ze byla jakas nieszczelnosc. A gdzie to naprawiałeś ? powiem Ci że po minucie od włączenia silnika wszystko już niby jest ok, ale jeździłem kilkoma samochodami ze wspomaganiem i nigdy nie miałem podobnego przypadku. A żeby było ciekawiej to jeszcze na dodatek wczoraj sprzęgło spaliłem :027: znów kłania się stara prawda że samochód to bardzo dobra skarboneczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Moj wujek mi to robil, bo ma swoj warsztat i wszystko u niego robie. To jest dokladnie tak jak piszesz, takie przerwy we wspomaganiu zaraz po uruchomieniu silnika, powiedzmy jak wyjezdzalem z podworka, to 2-3 takie przerwy i juz na ulicy normalnie. Mialem tez to samo w corolli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.