Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tulejki przy sworzniu tlokowym

Gość jarsoon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie dotyczace silnika. Bede wymienial sworzen tlokowy i nie wiem ile tam jest tulejek. Moze ktos sie orientuje? Chce kupic wszystko odrazu zeby pozniej nie dokupywac

Samochod : Nissan Sunny Coupe 1.8 GTI 1991r

pozdrawiam :)

Bede wymienial sworzen tlokowy i nie wiem ile tam jest tulejek.

Czyżby ktoś postawił 100% diagnozę nie rozebrawszy silnika? Tulejka w korbowodzie jest jedna, jeśli to ci bardzo pomoże. Z resztą nie spotkałem wersji z większą ilością tych tulejek. A tak przy okazji, jeśli coś postukuje na dole, to raczej postawiłbym na panewkę korbowodową. W tych motorach to norma, nawet przy 150 kkm, jak są deptane.

bylem u 2 mechanikow i obydwoje stwierdzili ze przyczyna jest sworzen tlokowy, jest to glosne stukanie a przy panewkach podobno stukanie jest lekko stlumione.

dzieki za pomoc

jest to glosne stukanie a przy panewkach podobno stukanie jest lekko stlumione.

Przy takim słuchu powinni robić w filharmonii. :D

Z tego co wiem, to nawet według manuala Nissana wymienia się korbowód, także tulejka jako część nie występuje. A osadzenie z dokładnym obrobieniem i zachowaniem osiowości można zlecić warsztatowi, który się zajmuje szlifowaniem cylindrów i wałów. Chociaż szybciej i chyba taniej będzie kupno używanego korbowodu. Nowy gdzieś w granicach 500 - 1000 PLN.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...