Gość jarsoon Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam! Mam pytanie dotyczace silnika. Bede wymienial sworzen tlokowy i nie wiem ile tam jest tulejek. Moze ktos sie orientuje? Chce kupic wszystko odrazu zeby pozniej nie dokupywac Samochod : Nissan Sunny Coupe 1.8 GTI 1991r pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Bede wymienial sworzen tlokowy i nie wiem ile tam jest tulejek. Czyżby ktoś postawił 100% diagnozę nie rozebrawszy silnika? Tulejka w korbowodzie jest jedna, jeśli to ci bardzo pomoże. Z resztą nie spotkałem wersji z większą ilością tych tulejek. A tak przy okazji, jeśli coś postukuje na dole, to raczej postawiłbym na panewkę korbowodową. W tych motorach to norma, nawet przy 150 kkm, jak są deptane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarsoon Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 bylem u 2 mechanikow i obydwoje stwierdzili ze przyczyna jest sworzen tlokowy, jest to glosne stukanie a przy panewkach podobno stukanie jest lekko stlumione. dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 jest to glosne stukanie a przy panewkach podobno stukanie jest lekko stlumione. Przy takim słuchu powinni robić w filharmonii. Z tego co wiem, to nawet według manuala Nissana wymienia się korbowód, także tulejka jako część nie występuje. A osadzenie z dokładnym obrobieniem i zachowaniem osiowości można zlecić warsztatowi, który się zajmuje szlifowaniem cylindrów i wałów. Chociaż szybciej i chyba taniej będzie kupno używanego korbowodu. Nowy gdzieś w granicach 500 - 1000 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.