Guest Bodzió Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 mam pytanie bo nie mogłem znaleźć nic na podobny temat w wyszukiwarce. Otóż chodzi mi czy wie ktoś co może dziać się z klimą bo po jej włączeniu obroty silnika maleją i rosną tak jakby gdzieś coś było zapchane trwa to koło sekundy może dwóch i obroty znów wracają do normy i tak co jakiś czas jakby sprężarka nie miała siły "przepchnąć" chłodziwa, jeśli się orientujecie o co chodzi odpiszcie coś ok z góry dzięki :/ :!!: :612: [/b] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Domin Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 po jej włączeniu obroty silnika maleją i rosną tak jakby gdzieś coś było zapchane trwa to koło sekundy może dwóch i obroty znów wracają do normy Jeżeli włączasz kilmę to uruchamiasz dodatkowe obciążenie dla slinika, dlatego obroty chwilowo spadają. Spróbuj odpalić slinik i skręcić kołami na max w prawo lub w lewo aż poczujesz opór, przytrzymaj ją w tej pozycji przez chwilę, później puść kierownicę i znowu skręć ją na max w tą samą stronę co poprzednio. Zrób tak kilka razy i popatrz co się dzieje z obrotami - też będą spadały i rosły - bo to jest obciążenie dla silnika wywołane przez pompę od wspomagania. Normalna rzecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Paweł28 Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 czy klima wogóle działa?? należało by sprawdzić ciśnienia w układzie klimy, ilość czynnika, działanie zaworu ciśnieniowego, no i czy rurki nie są gdzieś zagniecione, może to być problem z filtrem osuszaczem, (taka puszka z alu) jak się zapcha to też tak się dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 w przepustnicy nad silnikiem krokowym masz zawór FICD - służy do dodawania gazu przy włączonej klimie - wykręć go i sprawdz czy pracuje poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bodzió Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 Paweł28, dzięki Paweł 28 byłem u gościa co się klimą zajmuje i potwierdził że jest to osuszacz ta puszka przy chłodnicy pozdrawiam nara !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Paweł28 Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 nima za co, jak mogę to pomagam, pozdro narka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mariano_85 Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 Spróbuj odpalić slinik i skręcić kołami na max w prawo lub w lewo aż poczujesz opór, przytrzymaj ją w tej pozycji przez chwilę, później puść kierownicę i znowu skręć ją na max w tą samą stronę co poprzednio. Tak masz racje ale.......lepiej tego nie robić w miejscu i nie mieć dłuzej niz 10 sek skręconą kierownice w jednym położeniu może spaść pasek i kłopot gotowy Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted January 8, 2008 Share Posted January 8, 2008 Ja mam pytanie trochę z "innej beczki". Z tego co się orientuje to na cykliczną pracę sprężarki ma wpływ jakiś czujnik temperatury(chyba), jak na wiosnę byłem na przeglądzie klimy to facet nazywał to czujnikiem oblodzeniowym-pewnie co fachowiec to inna nazwa. Gdzie dokładnie umiejscowiony jest ten czujnik w 1.6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 W parowniku - wymienniku ciepła, podłączony jest takim małym kabelkiem. Masz też dwa inne czujniki w instalacji. Jeden w kompresorze - odłącza jak za gorący jest gaz oraz w zbiorniczku wyrównawczym - osuszaczu - koło chłodnicy. czujnik cisnienia, jak nabije duze cisnienie to odlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.