Misiek Opublikowano 5 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2005 Tylko markowe stacje. Najczęściej ze względu na kasę to Neste no i wiadomo - PB95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 przez ponad rok tankowałem na neste, tylko i wyłącznie powód znany -> cena coś mi strzeliło pewnego razu do głowy i zatankowałem się na bp i co? lepsza praca silnika, samochód bardziej dynamiczny no i spalanie było niższe średnio o 1l/100km (samochód micra 1,0) od tej pory nie tankuje na neste mimo tego, że jest i obok pracy i niedaleko domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 przez ponad rok tankowałem na neste, tylko i wyłącznie powód znany -> cena coś mi strzeliło pewnego razu do głowy i zatankowałem się na bp i co? lepsza praca silnika, samochód bardziej dynamiczny no i spalanie było niższe średnio o 1l/100km (samochód micra 1,0) od tej pory nie tankuje na neste mimo tego, że jest i obok pracy i niedaleko domu stary nie wierze w takie bajaki ani z PB ani z LPG . majac sportinga na LPG i jezdzac dlugie trasy w rodzinne strony czesto robilem tak ze w wawiie kupowalem gaz na stacji " no name" ale na takiej na ktorej biore zawsze - jechalem do domku 300km wiec spalalm prawie caly zbiornik - pokrecilem sie po rodzinnych stronach gaz sie konczyl - tankowalem na shelu i wracalem do wawki i nigdy nie zauwazylem ani zmiejszonego spalania na LPG shel ani jakis wiekszych zasiegow. To samo na Pb w waie zawsze tankuje na neste w markach zawsze 95 i zawsze robie to sama trase warszawa - plonsk 5x120km . czasami tankuje w plonsku na BP i znbowu robie ta trase i zawsze pali tak samo, ta sama praca silnika! zreszta nic dziwnego bo oba paliwa sa z rafineri gadnskiej. wiec teksty ze na paliwie z BP pali lepiej sa niedorzeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 co do shella ja tam prauje i wiem ze benzyna 95 to zwykła orlenoska v-poer to zwykła orlenoska z dodtakiem uszlachetniającym a RACING jest z niemiec bądz czech.ja leje jak mam kase a żadko to bywa:(to RACING a tak to na neste 98 W dobrej cenie jest i spoko mi sie na niej śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bort Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 Ja tankuję na Neste atomatycznej, głównie Pb95 - bo taniej. Na trasie omijam wszystkie nonamy. Czasami leję Pb98, ale mam wrażenie, że nie ma żadnej różnicy w osiągach. ps. zawsze mam ubaw jak wymyślne nazwy stacji paliw można spotkać poza centrum Polski - w centrum spotyka się głównie stacje wielkich koncernów i z nimi jestem oswojony - w każdym razie te z fajnymi nazwami omijam z daleka Wiem, że to może trochę być nie na temat, ale może ktoś zapoda kilka fajnych nazw stacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 Ja od kilku miesięcy leje PB98 z Orlenu, ale tylko dlatego ze na jednej stacji jest caly czas w cenie 95. Roznicy zadnej nie czuje.... P.S. Ale poczulem rożnice w Escorcie, który ma przelatane juz 200 tys., na 98 jakby dostal skrzydel :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 Wiem, że to może trochę być nie na temat, ale może ktoś zapoda kilka fajnych nazw stacji? Najfajniejsza była stacja PinkTank w moich rodzinnych Kielcach. Do kompletu była cała pomalowana na taki oczojebny różowy kolor Włącznie z dystrybutorami :mrgreen: pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 Najczęściej tankuję pb95 w JET a to z prozaicznej przyczyny - bo jest najbliżej mojego domu i sie nie zawiodłem na jakości. Tragedia jest w NESTE .dosyć że NYSA pali jak smok na ich paliwie to mam wrażenie że wiele jej koni zdycha na tym szwaksie.Na ORLENIE ostatnio zatankowałem z wodą .Całe szczęście że nie cały zbiornik. Dotankowanie do pełna "u siebie" pomogło. A poza tym w NESTE na Brzezińskiej w Łodzi automat nie wydaje reszty :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 Z tego co wiem to żaden automat nie wydaje reszty...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bert Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 A ja gazio i PB95 tylko na Statoil...... Nołnejmy z daleka omijam....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koniu83 Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 Witam! Ja tankuje zwykle na BP i i sprawdzonej stacji "no name":? Ale jesli tylko uderzam gdzies dalej to leje Shell V-Power 95 Różnica, wydaje mi się dość widoczna. Np kilka dni temu na A-4 do Krakowa na V-Powerze z 4 osobami na pokładzie moja Primerka z lekkiej górki smigała 180km/h i chciała jeszcze:) a dzień później po zatankowaniu na jakiejś stacji przy Balicach w 2 osoby nie chciała jechac więcej niż 175:( I od tego czasu postanowiłem nie tankować na lipnych stacjach... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Mam MICRĘ K11 2001r. 1.0 16V i leje od ponad roku tylko na BP, wcześniej 95 a teraz tylko BP Ultimate 98. POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravx02 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam Statoil było PB95 teraz jest PB98 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 tylko na BP 95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SDRaid Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 BP Ultimate Diesel odkąd mam samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Lałem na orlenie zbierając tam punkty, jednak po jakimś czasie i obliczeniu ile kosztują prezenty w programie lojalnościowym doszedłem do wniosku że nie warto jeździć specjalnie na jedną stację i teraz leję na markowych: orlen, shell, bp, statoil w zależności jaką mam w pobliżu, oraz na bliskiej i bezobsługowej opn24 (mam ją koło bloku) bo na te dwie dowozi orlen. Edytowane 15 Listopada 2013 przez hansrpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tre Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Ładnych parę lat leję ON na stacji Auchan w Bydgoszczy. Nie pamiętam, kiedy przeniosłem się tam z droższego Orlenu, ale wcześniej lałem do francuskiego 1.9dTi (powiedzmy <100tys km), teraz almera 2.2Di (na razie 17tys km) i nie zero problemów. A parkuję pod chmurką. Wiem jaki to dyskusyjny temat no i pompa VP44 ale jakś nie wierzę, żeby tam było gorsze paliwo niż w renomowanych stacjach. Dostawcą może być i tak Lotos albo Orlen. Ceny najniższe w Byd (dziś ON 5,26 Pb 5,17) żeby przyciągnąć klientelę na zakupy. Wątpię, żeby ryzykowali utratę tej klienteli rozcieńczając paliwko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ja prawie zawsze Orlen i zwykły diesel,chyba że na karte leje to wtedy Verva.W zeszłym roku lałej ba bliskiej bo miałem po drodze ale różnica 2 gr to bez sensu teraz jechać specjalnie.Jak jadę na sylwestra do Wisły to zawsze w Mikołowie leje na Auchanie do Pełna jeszcze 20 do baniaka bo tam jest super cena zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 U mnie wyłącznie ON na Orlenie (niestety jedyna stacja w mieście). Czasem zaleję ON Vervę. Troszkę mniej pali, ale końcowy efekt finansowy taki sam jak na zwykłym ON. Tak dla info, dziś u nas ON 5,37 a ON Verwa 5,57. PB 95 chyba po 5, 29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 ON lukoil na polskie ok 3,34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 jacek nie kozacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 jak z cena zaczliscie pisac to i ja napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Renomowana stacja, najczęściej Orlen i paliwo z górnej półki, gdyż wiem że i tak paliwo będzie tańsze niż naprawa układu paliwowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi