Guest Krunch Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Witam serdecznie, wracalem dzis do domu i na przedostatnim zakrecie zaskoczylo mnie zupelne lodowisko. W efekcie znioslo mnie na kraweznik i skrzywilem felge (mala strata) ale po tym incydencie kolo jakby krzywo sie obraca i felga obciera o zacisk hamulca. Poniewaz serwis otwieraja dopiero w poniedzialek to wolalbym sie przygotowac troche psychicznie do wyceny szkody - czy ktos ma jakies pojecie co moglo zostac uszkodzone <i w domysle ile to kosztuje? > Pozdrawiam, Piotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rysiu83 Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 felga obciera o zacisk gdyż jak sam zauważyłeś - jest krzywa...... ciesz się żeby na tym tylko się skończyło (choć nie wiadomo czy zawieszenie jest OK......) ale to już wyjdzie u mechanika/w serwisie. Do tego pewnie zbieżność do zrobienia po oględzinach/naprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_S Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 jeszcze zalezy jak zes uderzyl, jesli felga dostala bokiem to moglo tez zostac uszkodzone lozysko kola. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandi Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 załóż zapas będziesz wiedział więcej lub letniego kapcia .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Krunch Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 wymienilem felge ale kolko jakby sie dalej krzywo krecilo. prawdopodobnie zwrotnica + nie wiadomo co jeszcze. Czy ktos orientuje sie czy zwrotnice do almery 1.8 roznia sie czyms od 1.5 i diesla? W dodatku w nocy jakis kretyn mi rzucil kamieniem i wybil cala tylnia szybe nawet nie proibujac nic ukrasc! Ehh nieszczescia widocznie chodza parami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dygas Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Wow, Krunch masz pecha. Współczuję. Koło, jak pisali koledzy, zmień na zapas i jedź do warsztatu, ale wybita szyba w tym samym momencie to już ostra akcja. Faktycznie tak się złożyło, jakby nieszczęścia chodziły parami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Krunch Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 felgę już założyłem <kolo zapasowe mi nie pasowało na piastę dobrze ze sie dowiedziałem ot tym teraz a nie w trasie> ale kolo nie trzyma zbieżności - bylem w innym serwisie i mówią że drazek kierowniczy do wymiany <na szczęście niewielkie pieniądze> ale za szybę wołają sobie 900zl (nie mam gdzie ponarzekac )! trzeba użyć autocasco ale nie chcą mi połączyć tych 2 zdarzeń w jedno Teraz do soboty czekam na szybę a w międzyczasie załatwię ten drążek i miejmy nadzieję że to już koniec strat w zawieszeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.