Gość Maciek C Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam wszystkich! Mam pytanko do posiadaczy P12 z lampami ksenonowymi... A mianowicie, czy jest jakaś możliwość regulacji strumienia płynu w spryskiwaczach reflektorów? Bo odnoszę takie wrażenie, że u mnie 3/4 płynu rozpylane jest na boki i podczas jazdy tworzy się wielka "chmura" Czy te "psikadełka" są jakoś regulowane i jeżeli tak to jak to zrobić? Bo spryskiwacze wysuwają sie tylko na chwilkę? ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Maciek C, http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6e0a20de#398842 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=spryskiwacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 wylacz spryski i spokoj - i tak nie wyczysci lamp jak trzeba ... po prostu najlepiej co jakis czas wysiasc i uzywajac miekkiego papieru i pluny zetrzec brud - najszybciej zatrzymac sie na stacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 wylacz spryski i spokoj - i tak nie wyczysci lamp jak trzeba ...po prostu najlepiej co jakis czas wysiasc i uzywajac miekkiego papieru i pluny zetrzec brud - najszybciej zatrzymac sie na stacji Ale to chyba nie jest rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 najbardziej radykalne hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomirek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 przeciez to sa spryski cisnieniowe. Wiec jak strumien wody pod cisnieniem uderza w gladka powierzchnie klosza lampy to zawsze bedzie sie rozpryskiwal na boki. Fizyki nie zmienisz... A co do skutecznosci to nie wiem skad biora sie opinie, ze sa do kitu... Moze poprostu za rzadko ich uzywacie i dlatego lampy wam sie syfia? Ja w najwieksza pluche, gdy caly samochod jest usyfiony az po dach, reflektorki mam czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 tomirek, nic personalnie - kazdy moze miec swoje zdanie itd. ale - nie masz w spryskach substancji myjacych takich jak na myjniach bezdotykowych i nie ma szans ze usunie calkowicie brud 2 - nie ma takiego cisnienia jak w karcher wiadomo, ze pomaga ale uzywajac spryskiwaczy - nie tylko w p12, to niestety - najlepiej wyczyscilo lampy "dotykowo" to tyle ode mnie - inna sprawa - ze za duzo idzie plynu na spryski a mi sie nie chce co 5 minut dolewac - powini zrobic pojemniki co najmniej 10 litrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.