BaSsGrU Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jezeli ktkolwiek sie orientuje jakie są ruznice w wyzej wyminionych jednostkach to pisac!! * kolektor wydechowy :?: * gaznik :?: * wiem ze różnią sie napewno paskiem rozrządu i pompa paliwa * wiem ze niemają katalizatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 różnią się TYLKO posiadaniem (lub nie) katalizatora- reszta jest taka sama, no jak ma katalizator to świece są potem inne ;-) a różnica w pompie paliwowej czy pasku wynika jedynie z różnicy w czasach produkcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 różnią się TYLKO posiadaniem (lub nie) katalizatora- reszta jest taka sama no to już LeXanowi należy się punkcik bo sprawa jest wyjaśniona no jak ma katalizator to świece są potem inne katalogowo tak ale ja wyciąłem kata a jeżdżę na NGK (wersja do aut z katalizatorem). Jak kupiłem DENSO (do aut bez kata, z LPG) to auto po rozgrzaniu na LPG nie odpalało (wytrzymałem na nich coś koło 3000 km) ale to już materiał na inny temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Dopowiem tylko żę z doborem świec jest jedna ważna zasada. Jeśli masz Japońca to jeżdzisz na japońskich świecach, jak europejczyka to na auropejskich jak amerykańca to na amerykańskich. W takiej kombinacji najlepiej spoisują się i współgrają świece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Jeśli masz Japońca to jeżdzisz na japońskich świecach, jak europejczyka to na auropejskich jak amerykańca to na amerykańskich A jak jeździsz japońcem na polskim paliwie ,to trzeba wkręcić gromnice!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 katalizator mam wytluczony meslem ten za kolektorem wydechowym swiece ngk nowe filtry ole castrol high milage . ateraz do konkretów kombinuje zrobic maly ugrade silnika i szukam nieco wydajniejszego gaznika i kolektora wydechowego w zamiarach mam :* poprawienie i korekte kanałów dolotowych i wylotowych :028: * wieksze zawory :kosci: * sprezynki zaworowe ciut sztywniejsze :027: * odelzenie kola zamachwego + wywazenie statyczne i dynamiczne calosci * wydajnieszy gaznik :one: * kolektor wydechowy 4w2w1 :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 w zamiarach mam :* poprawienie i korekte kanałów dolotowych i wylotowych :028:* wieksze zawory :kosci: * sprezynki zaworowe ciut sztywniejsze :027: * odelzenie kola zamachwego + wywazenie statyczne i dynamiczne calosci * wydajnieszy gaznik :one: * kolektor wydechowy 4w2w1 :diabel2: uuu...stary to jak z motyką na słońce, ale powodzenia . Będzie to kosztowało duuuużo pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 bassgru.... jezdzisz na oleju mineralnym (to chyba nie swiadczy o dobrym stanei technicznym silnika) i chcesz go jeszcze mocniej katowac i isc w takie modyfikacje silnika??? chyba cos tu nie pokolei masz ustawione w planach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 micra dostanie nowe serduszko .a z tego który jest teraz zostanie tylko blok mam druga całą micre i to wlasnie ona posluzy do modyfikacji .silnik który jest aktualnie w uzyciu ma przjechane dop 107000 tys przebiegu nalalem castrola bo poprezedni urzytkownik niemiec lał olej mineralny wiec balem sie nalac pół syntetyka zeby mi uszczelniczy i uszczelek nie wyplukalo. micra rozpedza sie do 160 km wiec niejest raczej w zlym stanie :diabel2: do nowego silnika zaleje Motula wiec bedzie git pozdrawiam i prosze raczej o podpowiedzi, a nie powietpywania : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.