Grimm Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam, po mozolnym szukaniu dokładnej odpowiedzi na mój problem i nie znalezieniu jej zakładam ten krótki temacik. Mianowicie mam problem z prawym spryskiwaczem przedniej szyby ( lewy działa bardzo dobrze), psika on na odległość aż 1cm :< , silniczek sprawdziłem-działa, wezyki nie są zatkane, a sam spryskiwacz wyjałem i przepchałem igłą, nawet zaworek kulkowy w środku wyczysciłem i nic, o co może chodzić - jakaś osławiona złosliwość rzeczy martwych Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 To bardzo ciekawy przypadek - ale z pewnością coś musi być przytkane w okolicy samego spryskiwacza układ jest taki że ze zbiornika idzie jeden przewód, odgałęzia się na prawy spryskiwacz (może tu jest problem) i idzie dalej do lewego spryskiwacza. Więc jeśli lewy działa to tylko musisz szukać od rozgałęzienia do samych dysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 a sam spryskiwacz wyjałem i przepchałem igłą, nawet zaworek kulkowy w środku wyczysciłem i nic, o co może chodzić - jakaś osławiona złosliwość rzeczy martwych Pomocy Napewno dobrze to zrobiłeś :?: A może już ten zaworek szlag trafił jak to często ma miejsce w tylnym. Sprawdź jeszcze trójnik-rozdzielacz i czy gdzieś się wężyk nie załamuje po zamknięciu maski. Stawiam na walnięty zawór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 odpowiadam - zaworek w samym spryskiwaczu jest ok (nic nie blokuje, płyn swobodnie wylatuje) natomiast zauważyłem że leci płyn z trujnika- z jakiejś małej dziurki po srodku tego plastiku, wyjąłem węzyki i zobaczyłem jak tylko z jednego węzyka leje się płyn z drugiej prawie nic i o dziwo leje się płyn z tej wspomnianej dziurki , nie wiem czy tak powinno byc. może wina trujnika ? może trzeba go jakoś rozebrać i wyczyścić ? czy trzeba kupić nowy ? a może jest jakaś regulacja cisnienia ? ehhh denerwujacy jest ten :029: problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 mam problem z prawym spryskiwaczem przedniej szyby ( lewy działa bardzo dobrze) A próbowałeś zamienić spryskiwacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 oOo tej jedne rzeczy nie zrobiłe, jutro tak zrobie, na razie rozgałęźnik rozbrałem i wyczysciłem, może to bedzie to ?? [ Dodano: Czw 10 Sty, 2008 20:10 ] sorki za literówki- problem zklawiaturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ja sobie załozyłem dysze spryskiwaczy od C3 i teraz mam mgiełkowat, trzeba troche kombinować przy montażu ale nie mam juz problemów z regulacja i zapychaniem sie otworów dysz [ Dodano: Pią 11 Sty, 2008 07:30 ] poprawka słowa MGIEŁKOWE :030: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a54dov Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam. Miałem dokładnie to samo u siebie. Trójnik był lekko pęknięty i wyciekał z niego płyn, przez co spryskiwacz sikał na 2cm. Nowy kosztował jakieś duże pieniądze, więc oto co zrobiłem: Przeciąłem trójnik w miejscu gdzie przeciekał, wsadziłem w ten odcięty koniec cienki wkład od długopisu (uciąłem tego wkładu około 1,5cm), po czym wsadziłem sterczący drugi koniec wkładu w trójnik. Po dociśnięciu obu części trójnika z wkładem-łącznikiem w środku, element wyglądał z zewnątrz jak nienaruszony. Zamontowanie wężyków i efekt przerósł moje oczekiwania. Do dzisiaj spryskiwacz chodzi pięknie, a trójnik nie cieknie. Może u Ciebie ten patent też pomoże rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam. Miałem dokładnie to samo u siebie. Trójnik był lekko pęknięty i wyciekał z niego płyn, przez co spryskiwacz sikał na 2cm. Nowy kosztował jakieś duże pieniądze, więc oto co zrobiłem: Przeciąłem trójnik w miejscu gdzie przeciekał, wsadziłem w ten odcięty koniec cienki wkład od długopisu (uciąłem tego wkładu około 1,5cm), po czym wsadziłem sterczący drugi koniec wkładu w trójnik. Po dociśnięciu obu części trójnika z wkładem-łącznikiem w środku, element wyglądał z zewnątrz jak nienaruszony. Zamontowanie wężyków i efekt przerósł moje oczekiwania. Do dzisiaj spryskiwacz chodzi pięknie, a trójnik nie cieknie. Może u Ciebie ten patent też pomoże rozwiązać problem. Za dużo zachodu - najlepiej trójniki kupować w sklepach akwarystycznych koszt około 2 zł do 4 zł. A swoją drogą, to jakieś słabe Nissan robi, bo też to już przerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Problem rozwiązany, winą całego problemu był własnie ten nie pozorny trójnik :!!: pokleiłem co nie co w nim i wszystko ładnie teraz pryska A swoją drogą to jak Pan jurgenik zaproponował - odwiedze akwarystyczny, bo w ASO cena będzie zapewne zaporowa.... Pozdrowka i dzieki za pomoc :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radzio Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ja sobie załozyłem dysze spryskiwaczy od C3 i teraz mam mgiełkowat, trzeba troche kombinować przy montażu ale nie mam juz problemów z regulacja i zapychaniem sie otworów dysz [ Dodano: Pią 11 Sty, 2008 07:30 ] poprawka słowa MGIEŁKOWE :030: Czy mógłbyś napisać ile kosztują spryskiwacze od C3 i na czym polegała przeróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi