Gość gutmann Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam wszystkich navarowiczów ! Jeżdże D 40 od sierpnia - jestem super zadowolony-ach te male spalanie !!! (równolegle używam jeepów 4L) reszta też bez zarzutu, chociaż .... mogła by być ciut wyżej zawieszona - mieszkam obecnie na wsi w puszczy ,a drogi leśne ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam koledzy, powodzenia. D22 i D40 dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość STONE Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam Właśnie stałem się włascicielem Navary D22 i cieszę się ze będę mógł nie tylko nią jeździć ale również dowiedzieć się o Was wielu cennych rzeczy nt. jazdy terenówką bo to moje pierwsze doświadczenie w tym zakresie. No i właśnie mam już pierwsze pytanie. Nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi na forum wiec pozwolę sobie poruszyć ten temat (zapewne nie jako pierwszy). Chodzi o podstawową rzecz w terenówkach czyli o przełączanie napedu i blokadę mostu. Zastanawia mnie sprawa blokowania mostu przy przełączeniu na 4H lub 4L. Jesli koła są zblokowane jak można skręcać? I w jaki sposób nie narazić samochodu na ukręcenie się półosi? No i oczywiście chętnie dowiem się na temat przełączania napędu, kiedy? przy jakiej prędkości? w jaki sposób odłączać 4H na 2H itp. Doczytałem również w instrukcji żeby cofać samochodem ok 1m do tyłu w celu odłączenia blokady mostu. Prawdę mówiąc nigdy niezauważyłem żeby robił to jakiś kierowca terenówki. Czekam na cenne uwagi i serdecznie pozdrawiam wszystkich terenowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Witaj . Gratuluję. A jeśli chodzi o napędy to poszukaj na forum - naprawdę już było sto razy wałkowane :one: zobacz tutaj : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=37166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukor Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam Co do tego cofania to nie wiem, ja też mam d-22 i jeszcze nie zdarzyło mi się cofać. Zawsze rozprzęga się jadąc do przodu bez problemu. Wiadomo nie można zaszaleć tylko delikatnie. Co do skręcania to można tylko na luźnej nawierzchni, zresztą sam poczujesz jak inaczej się zachowuje. Wiadomo jest mniejszy skręt i jak zawsze nic na siłę. Co do przełączania 2h na 4 h to można przy prędkości do 80 km/h niby bez naciskania sprzęgła ale ja zawsze naciskam. No i chyba najważniejsze te operacje powinno się wykonywać przy jeździe na wprost. Jak nie masz instrukcji to mogę ci przesłać te strony z opisem przełączania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam. No i stało się. Navara zamówiona, odbiór za 10 dni. Oczywiście jedynie słuszny kolor Wersja DC LE z zabudową Snug Top Sport. Swoją drogą można teraz wynegocjować naprawdę sympatyczną cenę. Pozdrawiam wszystkich sympatyków odliczania VAT-u :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Navara zamówiona Powitac w dziale paliwożerców :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netlab Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam szanownych kolegów i koleżanki Właśnie zamówiłem Navkę, odbiór 1 grudnia. Już się doczekać nie mogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JEEGET Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam wszystkich, wczoraj odebrałem Nawarkę DC LE z zabudową Alfa, jak narazie bez uwag, pierwsze 200 km.... oby tak dalej.... Chociaż po przeczytaniu kilku postów na forum przed zakupem, zacząłem się mocno zastanawiać, czy to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 ..... zacząłem się mocno zastanawiać, czy to dobry wybór .. Dobry , bardzo dobry :one: Witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lidia Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Czesc, planuje zakup nowej Navary stad i znalazlam sie na forum ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Dziś odebrałem Navarę z salonu. Wrażenia z pierwszych (łącznie z lekkim terenem) jazd bardzo pozytywne. Teraz jestem już pełnoprawnym członkiem klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Witamy, witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trygrys Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam, mam na imię Sylwek i z pewną nieśmiałością witam szanownych forumowiczów. Wczoraj dokonałem wpłaty, najpóźniej 10 grudnia odbieram. oczywiście w jedynym słusznym kolorze chciałem biały ale zbyt długo musiałbym czekać Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaILosZ Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam wszystkich Posiadaczy kochanych Navar;D tydzień temu odebrałem właśnie Navare z salonu Nawrota z Długołęki. Czerwony metalik, 2,5diesel, automat + GPS. Oby służyła jak najdłużej. Było to auto pokazowe i pochodzi z 2007 roku. Szkoda tylko,że nie zauważyłem,iż przycisk do wyciągania płyt CD nie działa i teraz bujam się z pełną zmieniarką płyt :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witaj w klubie A co zmieniarki to wal do sprzedawcy niech usuwa usterkę, w końcu auto na gwarancji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barthuss Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam wszystkich! Navarą jeżdżę od prawie roku, ale na tym forum zalogowałem się dopiero dzisiaj. Kupiłem nową u Adamusa, wersja LE IT Premium, w kolorze rzecz jasna czarnym. Dziś wybrałbym samo LE Wcześniej jeździłem też Nissanem, ale Primerą P11. Navka jednak da się lubić i na razie(ok.55kkm) jest OK. Zakup jak pewnie u większości z rozsądku, na firmę ale uczucie przychodzi jak to zwykle bywa później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek67 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam wszystkich! W końcu po długim czasie dopłyneł do mnie mój frontier więc chciałem się z wszystkimi przywitać i go przedstawić: Nissan frontier 4,0l benzyna automat LE z pakietem premium 265 KM rok 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam wszystkich!W końcu po długim czasie dopłyneł do mnie mój frontier więc chciałem się z wszystkimi przywitać i go przedstawić: Nissan frontier 4,0l benzyna automat LE z pakietem premium 265 KM rok 2005 pieeeekne auto - a ile smocy :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 tomek67 może byś umieścił jakieś zdjęcia. Chętnie zobaczę jak wygląda wersja amerykańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 tomek67 może byś umieścił jakieś zdjęcia. Chętnie zobaczę jak wygląda wersja amerykańska.dyrcio niesmialy jest wiec wrzyce fotki jego cuda: reszta fotek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Bardzo ładne autko, witamy w klubie :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LITWA Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Cześć. Witam klubowiczów. Moją Navarę kupiłem w czerwcu ale chciałem się nią pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witamy w klubie, napisz coś więcej, jak Ci się sprawuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość navarace Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam wszytkich forumowiczów! Jestem szczęśliwym posiadaczem Navarki i świeżym forumowiczem Navara towarzyszy mi od sierpnia 2008 i jak narazie złego słowa nie moge powiedzieć. Pełna satysfakcja z użytkowania tego wspaniałego pick-up'a. Navara w terenie jak i na asfalcie to jak ryba w wodzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi