Gość lemonice Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 A co z silnikiem 2,2 DI 16 V jakie one są proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 użyj opcji szukaj odłuż 4000pln na naprawe pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blufut Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Według mnie tdi są dużo lepsze, ale nissany są mniej awaryjne Z tą mniejszą awaryjnością nissana n16 to bym sie sprzeczał Sądzę że koszty utrzymania a4 i golfa są podobne- sporo moich znajomych pokupowało audice i jesli samochód jest zadbany to na eksploatację nie wydasz zbyt duzo. Jeśli chodzi o części eksploatacyjne to na rynku jest mnóstwo tanich zamienników często o bardzo dobrej jakości. Poza tym audi ma (przynajmniej wg. mnie) wygodniejsze zawieszenie i lepsze wykończenie. Jednak jest też relatywnie droższe od niemieckiego kompakta. Leon jest bardzo ciekawym samochodem ale dla mnie ma jeden poważny minus- zawieszenie. W naszym kraju sportowy zawias jest utrapieniem a do tego szybciej się zużywa. Po przesiadce z mojej n15`tki do toledo kolegi poczułem się jak na furmance... Dla mnie jeśli ma byc diesel to tylko niemiecki klekot- solidny, ekonomiczny, tani w eksploatacji oraz bardzo dobry dostęp do części zamiennych. Niestety jest głośny (w szczególności zimny) ale w środku raczej tego nie usłyszysz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netman6 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam. Włączę się w dyskusję. Otóż w listopadzie 2007r. ruszyłem na zachód (Niemcy) z nadzieją zakupu VW z silnikiem TDI, musiał byc to rocznik co najmniej 2001. Nie wiem czy trafiłem na taki okres, czy po prostu stan techniczny tych samochodów które oglądałem w Niemczech i ich ceny mnie poraziły. Trzy dni poszukiwań (z ludżmi obeznanymi w terenie i temacie) poszły na marne. I pewnie wróciłbym z niczym do Polski, gdybym nie trafił na "teraz" moją almerę. Rocznik 2003, silnik 1,5 dCi i cena po wynegocjowaniu dośc dobra (ze względu na uszkodzona pompe wspomagania) I tak to dzisiaj jeżdże Almerą zamiast Golfa IV. Czy dokonałem dobrego wyboru - czas pokaże. A co mogę powiedzieć o moim silniku 1,5 dCi - dla mnie wystarcza, jak jeździsz delikatnie (bardzo delikatnie) to na trasie spali 4 litry!!! po mieście 5.5 l. Gdy ja ciśniesz spala duzo więcej, ale dla mnie jej dynamika jest OK. No chyba że lubisz ostry start na światłach i za kilkanaście metrów hamowanie na czerwonym. ( Bo dla mnie większość trasy to - miasto) Słyszałem pochlebne opinie o silniku 2,2 - wystarczająco mocy i do niezajechania. O moim 1,5 dci krążą opinie że jest to jednostka żywem wstawiona z renault, ale tym w nissanach nic się nie dzieje .... Hmmm, pojeździmy, zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 jest to jednostka żywem wstawiona z renault no bo jest i to wcale nie musi być wada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Według mnie tdi są dużo lepsze, ale nissany są mniej awaryjne Dla mnie jeśli ma byc diesel to tylko niemiecki klekot- solidny, ekonomiczny, tani w eksploatacji oraz bardzo dobry dostęp do części zamiennych. Niestety jest głośny (w szczególności zimny) ale w środku raczej tego nie usłyszysz. Jak w morde strzelił, opis diesla VW ale SDI, a nie TDI..... Co do głośności, nie przesadzałbym ani w jednym ani drugim rodzaju tego diesla, ale w środku - faktycznie, nie usłyszysz, cokolwiek by to było. Wszystko jest kwestią dyskusyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blufut Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 netman6 napisał/a:jest to jednostka żywem wstawiona z renault no bo jest i to wcale nie musi być wada wszyscy chwalą diesle koncernu renault- podobną są całkiem ekonomiczne i na pewno mają przyjemniejszą pracę niż tdi. Jak w morde strzelił, opis diesla VW ale SDI, a nie TDI..... Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie tdi jest naprawdę głośny i "klekoczący", a co do jego przymiotników to raczej się nie pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi