Guest stankry Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Witam Ostatnio z mojej almerki 2.0d n15 pocieklo spod maski. Po kazdym postoju na nawirzchni widac kilka kropli oleju. W dodatku kontrolka oleju pali sie jeszcze przez chwile po zapaleniu silnika. Ciekaw jestem skad to moze ciec i ile moze kosztowac naprawa. Mial ktos z Was podobny problem? Moze moglbym cos zasugerowac mechanikowi, moze ktoras z uszczelej ma to do siebie ze traci szczelnosc? Bede wdzieczmny za kazda rade i pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchar Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Niestety nikt z forumowiczów jasnowidzem nie jest - wejdź pod auto i szukaj wycieku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodek_n14 Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 To, że kontrolka oleju gaśnie po jakimś czasie to raczej normalne (może dopiero teraz rzuciło Ci się to w oczy). A może puszcza na czujniku ciśnienia... Nie wiem jak dieselach ale w benzynach dość często cieknie na łączeniu skrzynia-silnik. Puszcza któryś simering. pzdr [ Dodano: Nie 13 Sty, 2008 15:17 ] a może masz zbyt luźno przykręcony filtr oleju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mradom Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Pytanie, czy jest to wyciek z silnika, czy ze skrzyni biegow. Proponuje wjechac na kanal i dokladnie popatrzec. /mr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.