Gość Piotrek11 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Witam Wszystkich Proszę o pomoc! Potrzebuję wiedzieć jakie powinny byc ustawione obroty na luzie w almerze n16. 1.5 2001Nadmieniam że była czyszczona przepustnica.Wiem że podobne tematy były poruszane ale nie znalazlem dokładnie tej informacji.Wcześniej przed czyszczeniem było ok 750 obr teraz po czyszczeniu w ASO jest 900. lub prawie 1000 Podobno byla podpieta pod kompa i ustawiona.Czy 900 obr to wartośc prawidłowa i akceptowalna??? Pozdrawiam wszystkich almerkowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 750 obr/min na cieplym. W instrukcji masz napisane. Na zimnym u mnie ok 1200obr/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolcia Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam przy okazji bo pisze po raz pierwszy na tym forum. Mam almeręale N15, 2 dni temu w aucie też była czyszczona przepustnica bo blokował mi się pedał gazu. Od tego momentu po uruchomieniu(zimnego)silnika obroty podskakują mi do 1800-1900, dopiero po rozgrzaniu spadają do ok 900. Wcześniej miałam max 1000. Dzwoniłam do mechanika mówił że to normalne i tak byc powinno, inny powiedział że max powinna miec 1400.. CZy powinnam udac się żeby mi prawidłowo wyregulowali obroty czy da sobi spokój? Dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Valdecki Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam tak jako koledzy piszą przy ciepłym silniku 7500 tys. a na zimnym 11000 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Było już chyba coś kiedyś o tym Może ten link pomoże: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=24957 Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.