Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Reduktor. Terrano- problem reduktor biegi

Guest rafal0804
 Share

Recommended Posts

Guest rafal0804

witam mam problem. po właczeniu reduktora nie moge właczyc żadnego biegu. auto wtedy stało w miejscu. czey ktos miał juz taki problem??

Sprzęgiełka tutaj nie grają roli - może po prostu nie wbija jednak się ten reduktor i zostaje na tzw. "luzie Zredukowanym" :D

Tą wajchą to trzeba na maxa do tyłu ;)

To musi być jakaś prowokacja normalnie :diabel2: Nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Po zgaszeniu silnika czy przed zapaleniem. Może światła zostawiasz włączone :D

Guest 74jarek

Piskadło ujada tylko przy przekręceniu stacyjki gdy chcę zapalić. Na wyłączonych światłach, z paliwem w zbiorniku. Niezależnie czy przy zimnym czy ciepłym silniku, temperatura zew. tez chyba nie gra roli bo nadaje i przy + i dużym - (częściej).

Mam rozumieć, żę piszczy jak masz przekręcony kluczyk na zapłon, a jeszcze nie zapalony silnik.

Jak zapalisz silnik to nie piszczy? Jeżeli tak, to pewnie ktuś zrobił taką wydumkę, żeby nie zostawić auta na zapłonie.

Guest 74jarek

Jęczy jednostajnie przez ok. 2-3 sek. zaraz po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon przed uruchomieniem silnika. Odzywa się rzadko, ale jednak. Kontrolki świecą te co powinny, żadna ponadplanowa. No i zastanawia mnie o co sie wydziera.

Wypadałoby pojechać do elektryka jakiegoś coby to zlokalizował. Albo speca od japońców.

A kolega od reduktora się nie chce odezwać - chyba rzeczywiście nie włączył jednak reduktora :D

• 1 month later...