Guest rafal0804 Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 witam mam problem. po właczeniu reduktora nie moge właczyc żadnego biegu. auto wtedy stało w miejscu. czey ktos miał juz taki problem?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Trochę za mało szczegółów, żeby zawęzić ilość przyczyn do minimum. Sprzęgła na półosiach - automaty, manuale czy stałe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slayer17 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Sprzęgiełka tutaj nie grają roli - może po prostu nie wbija jednak się ten reduktor i zostaje na tzw. "luzie Zredukowanym" Tą wajchą to trzeba na maxa do tyłu To musi być jakaś prowokacja normalnie :diabel2: Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 74jarek Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Może ktoś wie co to za piskadełko się uruchamia po przekręceniu stacyjki :029: Z tym, ze nie zawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slayer17 Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Po zgaszeniu silnika czy przed zapaleniem. Może światła zostawiasz włączone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 74jarek Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Piskadło ujada tylko przy przekręceniu stacyjki gdy chcę zapalić. Na wyłączonych światłach, z paliwem w zbiorniku. Niezależnie czy przy zimnym czy ciepłym silniku, temperatura zew. tez chyba nie gra roli bo nadaje i przy + i dużym - (częściej). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slayer17 Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Mam rozumieć, żę piszczy jak masz przekręcony kluczyk na zapłon, a jeszcze nie zapalony silnik. Jak zapalisz silnik to nie piszczy? Jeżeli tak, to pewnie ktuś zrobił taką wydumkę, żeby nie zostawić auta na zapłonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 74jarek Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Jęczy jednostajnie przez ok. 2-3 sek. zaraz po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon przed uruchomieniem silnika. Odzywa się rzadko, ale jednak. Kontrolki świecą te co powinny, żadna ponadplanowa. No i zastanawia mnie o co sie wydziera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slayer17 Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Wypadałoby pojechać do elektryka jakiegoś coby to zlokalizował. Albo speca od japońców. A kolega od reduktora się nie chce odezwać - chyba rzeczywiście nie włączył jednak reduktora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest afromen3 Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Kolego najprawdopodobniej piszczy ci styk na przekażniku od świec żarowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts