Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rainbow CSX 265 - jaki wzmacniacz do tego ?

maniek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mój wybór na przedni odseparowany zestaw padł właśnie na Rainbow CSX 265.

Teraz mam pytanie jaki wzmacniacz w cenie do 300-500 zł (może być używany) byście polecili do tego zestawu. Moje auto N15 3 drzwiowa, wygłuszone drzwi. Pod ten wzmacniacz będzie tylko podpięty ten zestaw i radio Clarion 368 RMP (może kiedyś skrzynia.....)

Ilu kanałowy powinien być wzmacniacz ?

dzięki za pomoc.

Ja sobie dobralem u-Dimension Glow 2075 ,glosniki mam te same. Jeszcze nie sluchalem bo nie zamontowalem, promocyjna cena 499zl na essa.com.pl , proponuje poczytac post http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=37445 , jak nie szukasz koniecznie nowki to poszukaj starszych alpinek z serii v12, widzialem rowniez ostatnio jakies JL audio. A jak planujez skrzynke to pomysl nad 4 kanalowka ale sadze ze 2x 2kanalowka to lepsze rozwiazanie.

Pozdro

Nie wiem czy dobrze rozumuję ale czy zestaw CSX 265

http://www.milux.pl/produkt.php?id=1371

a CSX 265 Dream

http://allegro.pl/item295611205_rainbow_dr...ec_wroclaw.html

to dwa różne ? Bo różnią się parametrami.

Na stronie producenta też nic nie ma nt. wersji "Dream"....

http://car.rainbow-audio.de/products/detai...&art=231456

Dream to jest seria glosnikow, kupilem od tego kolesia z allegro, kolesiowi poprostu sie parametry pomylily , jak zajzalem do instrukcji widnialy te parametry co w pierwszym linku.

w tej cenie szmerowi chodzilo chyba o Helix Dark Blue 2 lub u-Dimension Glow 2075. chyba ze zauwazyl gdzie uzywke Helixa w dobrej cenie lub u-Dimension Jr :D

DJSzmer napisał:
jr (juniorek) jest w promocji w 500zl sie kolega zmiesci
jr 500 stow :o gdzie go wyszperales?

[ Dodano: Czw 17 Sty, 2008 11:10 ]

chyba ze starej serii

No tak, byly, juz ich nie ma, byly 3szt. , tak stara seria.

Teraz w tej samej cenie sa μ-Dimension μ-Glow 2075v.2 tylko ze juz nowa seria

Sa tez Orion'y serii WCC na serwisach aukcyjnych mozna je wyrwac za przystepne pieniadze.

DJSzmer napisał:
Sa tez Orion'y serii WCC
tez slyszalem o tych orionach, one sa sciagane z USA dlatego tak tanio, ale bardzo szybko schodza, w przyszlym tyg podobno koles ma miec.

nom to prawda, monoblock 250W rms 750zl , ostatnio na allegro widzialem za 420 wlasnie z USA. kolega chcial kupic lecz juz polecial.

tera juz OT'y leca ;)

teraz juz na temat

Maniek to wszystko co chciales wiedziec? ;)

Dzięki Panowie za wszystkie informacje, chyba zdecyduję się na ten u-Dimension 2075. Teraz faktycznie jest na niego promocja. Jakieś kabelki rzućcie do tego zestawu i będzie git :)

pozdrawiam

ja zakupilem rowniez w essa kabelek Sound Questa RCA za 35zeta, kable wykonane swietnie tylko brak kabelka rem ale to szczegol, zasilajacy mysle ze wystarczy 6 gauge (niewiem ile to mm2) glosnikowe daj 2,5mm2 a do tweeterow ja dalem 1,5mm2

zasluzylem na punkcik?:D

[ Dodano: Pią 18 Sty, 2008 15:26 ]

a wlasnie a co do masy to radze poprowadzic do ujemnego bieguna od aku, kilka zloty wiecej wyniesie, ale za to jest pewnosc ze jest git ;)

tak tylko ze nie kupisz Genesisa za 500zl , na temat kazdego wzmaka mozna powiedziec cos zlego, ja uwazam ze w tej cenie u-Dimension to jedna z najlepszych ofert

Oczywiscie, tak tylko mowie ze slyszalem i nie porownuje tego z Genesisem bo wiadomo ze chodzilo o uzywany. A jak wiadomo kupno uzywanego wzmacniacza z niewiadomego zrodla jest bardzo ryzykowne i pewnie tez bym wolal nowe mikro niz uzywany nie wiadomo skad.

znaczy sie z uzywkami jest roznie, ogolnie tranzystory jak i inne elementy maja bardzo dluga zywotnosc, najbardziej narazone sa koncowki mocy. Ja kupilem uzywke Helix;a BD2 i jestem bardzo zadowolony. Ale sa rozni ludzie co robia rozne rzeczy ze wzmakami. natomiast glosnika nigdy wiecej uzywanego nie kupie ;P

bReko napisał:
Ale sa rozni ludzie co robia rozne rzeczy ze wzmakami.

Wlasnie o to chodzi, a jezeli od nowosci nie byl grzebany i mozna sprawdzic czy gra to jak najbardziej ok. Mialem duzo wzmacniaczy uzywanych i na ostatnim sie nacialem i na tym zakonczylem kupowanie uzywanego sprzetu z allegro.

Ale koniec OT :)

maniek, jak juz zamontujesz to zdaj relacje jak to smiga.