Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

klocki od Almery n-15 pasują do 240 SX??

Gość Speeder

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Czy zaciski od 240 SX "przyjmą" klocki od Almery N-15 z ABS-em? Mam na mysli przednią oś.

Jakby ktoś znał odpowiedź na nurtujące mnie pytanie to byłbym bardzo wdzięczny ;) Jeśli nie od Almery to może od innego Nissanka?

Czy zaciski od 240 SX "przyjmą" klocki od Almery N-15 z ABS-em?

Jest pewna szansa, acz niewielka. W S13 240SX były montowane trzy typy zacisków przednich - CL22VB, CL25VA i CL22VF. Ten pierwszy, czyli CL22VB był też w N15 1.6 bez ABS po liftingu, oraz z ABS jako opcja.

A ja patrzyłem po sklepach internetowych i jak wpisywałem w wyszukiwarce klocki o 240 SX to mi wyskakiwało że pasują tez do Patrola Y61 na tył i do Almery po 98 roku..np tu:

http://moto.sklep.pl/index.php?modules=mag...p;grupa=c111242

Najlepiej to by było pójść z tym zaciskiem do sklepu i pobawić się w puzzle :P

• 1 miesiąc temu...
Gość anus1983
Tak jak w temacie. Czy zaciski od 240 SX "przyjmą" klocki od Almery N-15 z ABS-em? Mam na mysli przednią oś.

Jakby ktoś znał odpowiedź na nurtujące mnie pytanie to byłbym bardzo wdzięczny ;) Jeśli nie od Almery to może od innego Nissanka?

Wiesz co??

Nie wiem czy jest sens kombinowania z tymi klockami...podaj dokładniej dane autka to Ci napiszę ile klocki stoją i sam stwierdzisz czy jest sens kombinować...

W opisie klockow do Ciebie ...z tego co luknąłem na biegu to wychodzi że pasują,ale lepiej podaj dane żebym był pewien

:diabel: :diabel:

podaj dokładniej dane autka to Ci napiszę ile klocki stoją

Almera N-15 Hatchback po lifcie

1998 rok, ABS

motor 1,4

[ Dodano: Czw 28 Lut, 2008 19:00 ]

Wziąłem się wreszcie za te zaciski i tak, jak podejrzewałem- tak było...Do tych zacisków pasuja klocki od Almerki i od Patrola Y61 na tył :) Dziś poleciałem do hurtowni i wszystko dokładnie zmierzyłem i oczywiście wyszedłem z nowym kompletem tarcz i klocków Lukas :P Teraz czas na złożenie tego wszystkiego do kupy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...