Gość Domino Opublikowano 4 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2005 Witam chciałem sie zapytać czy ktoś wie jaki powinien być akumulator a sunnym 1,4 16V lx?. Mam jakis dziwny niemiecki i dzis pierwszy raz odmowił mi posłuszenstwa. Nie ma na nim Ah nie wime jaka ma pojemnosc, a miejsce jest na sporo wiekszy. Interesuje mnie jaki powinien byc wg instrukcji , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 4 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2005 Podjedz do najblizszego sklepu z akumulatorami i oni wedlug tabeli powinni Ci powiedziec jaki jest odpowiedni akumulator. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 5 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2005 Co najmniej 45Ah. Plus po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino Opublikowano 5 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2005 ale chcialbym wiedziec jaki dokładnie powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 5 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2005 W N14 miałem 60Ah. Jeżeli nie masz dużo odbiorników prądu, które czerpią prąd podczas wyłączonego zapłonu (radio, zmieniarka itp) wystarczy Ci 45Ah. Podstawa akumulatora jest sporo większa dlatego, że w tym modelu montowany był też silnik Diesel, który wymagał o wiele większego akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 6 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 ja mam 60 Ah ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Mój to jest jakiś niemiecki i nie ma na nim pojemnosci, tak na oko t wyglada na jakis 40Ah. Narazie naładowalem go i dziala ale nie wime czy i tak nie zakupie nowego bo podłaczylem radio Alpine a do niego 4 glosniki 6na9" i całość niezle czerpie prąd. A jakie firmy polecanie bo ja słyszalem ze dobra jest Akuma no i oczywiscie Bosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 podłaczylem radio Alpine a do niego 4 glosniki 6na9" i całość niezle czerpie prąd. to nie czerpie duzo pradu. spokojnie wystarcza 45 Ah. To po prostu radio i 4 glosniki. Standard. Radio czerpie akurat najmniej pradu. O wiele mniej niz np. ogrzewanie szyby czy swiatla mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarros Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 ja mam 45Ah i wystarcza w zupelnosci!! raz jak robilem przy autku to mialem wlaczone radyjko + 4 glosniczki :twisted: i po ok. 8 godz grania akumulatorek sie rozladowal!! :wink: ponowne ladowanie i wszystko gra!! 8) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 9 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2005 W moim dieselku wstawiłem w 99r Bannera 72Ah rewelacja do dziś bez jakiejkolwiek usterki tylko co pół roku sprawdzam poziom elektrolitu i jak trzeba to uzupełniam. Polecam tą firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Wracam do tematu od tamtego czasu jakoś mój stray aku dawał rade ale juz chyba na niego czas, widze ze ciezko juz mu idzie krecenie a co dopiero jak beda pozadne mrozy, ostatnio ladowalem go 7godzin i prad ladowania nie spadl tak wiec juz czas na niego. Do 1,4 zalecaja 45Ah tylko powiedzcie mi jakiej firmy? i czy osbługowy czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 nie ma co kupywac za duzego bo alternator doladuje go tylko i tak do tego poziomu do ktorego jest przeznaczony czyli np jesli max to 42 to 50 naladuje na 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 DOKLADNIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzesrock Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 ja mam 45 i wystarcza w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sboard Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Wczoraj kupiłem do mojego dieselka 70Ah Centra Plus, ma trzy letnią gwarancję i kosztował 230 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Nie czekając jak całkiem mi siądzie stary aku kupiłem nowy Akuma 45Ah prąd rozruchu 420A kręci bardzo ładnie, dałem 130pln 2 lata gwarancji pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SL Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ja tez dzisiaj zminiłęm akumulator. Wsadziłem 45Ah choc do tej pory była 60, ale chyba niedoładowana. Kosztował mnie 128 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Florkowicz Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam, Nawiązując do założyciela wątku, ale z modyfikacją na 1.6. Podzielcie się, posiadacze 1.6, jaki akumulator Wam służy i jak go oceniacie - szczególnie w warunkach zimowych. Bardziej chodzi mi o parametry aku niż o markę. Zastanawiam się nad wymianą i chciałem zebrać opinie. Jednocześnie, może ktoś wie, jakie akumulatory (parametry) były oryginalnie w tych samochodach? pozdr.! Florkowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi