Gość Misiek_nx Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Wlasnie zmienilem OC z hestii na Link4... myslicie ze zwariowalem? Nie, w Link 4 dostalem taniej OC, Nw w gratisie, i za grosze ubezpieczenie szyb w samochodzie :-) Tanio jest tez w Liberty Direct z tego co sie orientowalem. Mial ktos doswiadczenie z link4 tzn z ich wypłacalnością? Tylko nie piszcie ze znacie kogos kto ma brata ktorego kolega ma znajomego ktory slyszal ze nie da sie odzyskac kasy z link4... :-) Cena za rok bez żadnych zniżek w Warszawie 1000pln... dla porownania HEstia bez niczego- 1400, PZU 1300, Liberty Direct 1100 (tu mamy NW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastello Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Nie wiem jak jest z cenami ale mój szwagier siedzial cała noc w samochodzie sluzbowym ubezpieczonym w linku czekajac na pomoc drogowa bo przeciez oferuja asistance 24h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 to w link4 assistance 24h oznacza ze maja 24h na dojazd? ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeru Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Wlasnie zmienilem OC z hestii na Link4 - to muszę Cię uprzedzić że jak w kogoś przywalisz to reakcje są zazwyczaj dwie (jak powiesz że masz w Link):-spokojna - nawet przy obtarciu wzywamy policję -dostaniesz w ... - za to że pokrzywdzony będzie miał problem z odzyskaniem pieniędzy. Wziąłeś najgorszy syf jaki jest i jeśli się coś stanie to narobiłeś komuś problemu, ale w sumie to nie twój problem. Teraz nie zrób błędu i nie weź ac w Linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Speeder Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Misiek, to nie była napewno najtańsza oferta Oc, jaką znalazłeś, ponieważ ostatnio ja takę ubezpieczałem auto tylko na siebie bez zadnych zniżek i w PTU dostałem propozycje za 960 zł z Assistance do 160 km a dodatkowo ubezpieczenie mieszkania od wszelkich zdarzeń losowych (zalania, włamania itp). Pewnie myślicie, że Assistance do d*py? Ostatnio jak jechaliśmy z naszym klubowym kolegą z Torunia - Bun-em, do Ustki to wydarzył nam sie wypadek... Jego auto ucierpiało przodem. Miał ubezpieczenie w PTU i przypomniało nam się, że mamy przecież Assistance. Telefon...kilka minut rozmowy i w ciągu godziny pojawiła się laweta i zabrała jego i jego auto spowrotem do Torunia na koszt PTU... A więc... nie zawsze jest tak źle jak wszyscy piszą. Jeśli chodzi o samo OC - nam przecież bez różnicy gdzie mamy bo i tak w razie czego to poszkodowany a nie my sie bedzie martwil, byle papier dla policji był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ja też wziąłem ubezpieczenie w PTU, bez żadnych zniżek z assistance i NW+ zapłaciłem 850zł Mimo wszystko, jestem za tym że są porządniejsze firmy ubezpieczeniowe (w sensie obsługi i samej wypłacalności szkód) ale cóż poradzić - OC mieć trzeba a jak kaski szkoda to PTU jest jak znalazł Tanio jest tez w Liberty Direct z tego co sie orientowalem. Misiek piszesz że w Liberty powiedzieli Ci 1100 zł Wchodząc na stronkę Liberty i wpisując wszystkie dane (jeżdże co prawda almerką z 97r.) oczywiście nie posiadając żadnych zniżek - wychodzi mi 890 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 wszystko się zgadza ale ja mam kod pocztowy 02 wiec za samo to mam najwyzsze stawki :/ A uderzac w kogos nie planuje, zreszta nie mialem zadnych kolizji i staram sie uwazac. A AC raczej nikt mi nie da na 100nx;a... za mala wartosc auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Speeder Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 ale ja mam kod pocztowy 02 wiec za samo to mam najwyzsze stawki Też mam taki początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Speeder, to ja nie wiem... nawet dzwonilem do nich i sie pytałem to mi tak mówili. Teraz patrzyłem jeszcze raz i zobacz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Speeder Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Juz wiem w czym może by problem z ta rozbieżnością w cenach: Ja wykupywałem w Motobanku - to pośrednik w ubezpieczeniach komunikacyjnych, który negocjuje z nimi upusty i prawdopodobnie można u nich kupi taniej niż bezpośrednio u danego ubezpieczyciela - tak się bynajmniej reklamuja i jak widac nie kłamią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 A powiedzcie mi coś, czy jest to niezgodne z prawem, iż, OC jest wykupione przez osobę mającą pełne zniżki i długi czas posiadającą prawo jazdy, a kierowcą/użytkownikiem samochodu jest osoba mająca krótko prawo jazdy... Próbowałem wyliczyć w LibertyDirect OC, ale wougle nie istnieje Nissan Laurel w 1986roku był tylko produkowany Bluebird i Sunny Co mnie jeszcze denerwuje w tych ubezpieczeniach - niemożliwość wykupienia AC dla samochodu starszego ... Czy ktoś ma dostęp do "spisu wartości" samochodów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Fer, jeżeli powiesz ze kierowca bebdzie osoba ponizej 24roku zycia, majaca krotko prawo-jazdy to dowala Ci wieksze skladki. Z w swietle przepisow to obojetne kto kieruje, wazne zeby oc na samochod bylo. Ja w Liberty wyliczalem skladke wpisujac "sunny" :-) AA podobno w Samopomocy daja AC na starsze pojazdy, bo kolega tam dostal AC na stare bmw... Co do wartości samochodu na jest wycena na wp za 9zł http://wycenyaut.wp.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 A powiedzcie mi coś, czy jest to niezgodne z prawem, iż, OC jest wykupione przez osobę mającą pełne zniżki i długi czas posiadającą prawo jazdy, a kierowcą/użytkownikiem samochodu jest osoba mająca krótko prawo jazdy... Jest to zgodne z prawem no chyba że ubezpieczyciel dopisze klauzurę do umowy w której jest napisane że prowadzący autem nie może mieć mniej niż np 25 lat tak jest np. w HDI. Druga sprawa jeśli chodzi o ubezpieczenie. Jeżeli właściciel lub współwaściciel ma poniżej 25 lat i ma prawo jazdy poniżej 5 lat to takiej osobie doliczą 25% do ubezpieczenia w niektórych przypadkach to w cale nie ubezpieczą tak jest w HDI/Samopomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 firmy się zabezpieczają, ja jak podpisywałem umowę z Wartą to miałem druk i musiałem wypełnić, z pytaniem czy autem będą kierować osoby poniżej 25roku, czy jakoś tak, podejrzewam iż w przypadku kolizji z mojej winy, gdzie by autem kierowała osoba poniżej 25 roku życia, to bym musiał wyrównać składkę. Na Primerę P10 najtańszą ofertę mam w CIGNA, wcześniej miałem w SAMOPOMOC też o.k, w CIGNA obecnie płace 400zł za rok (w 2 ratach po 200zł) + 20zł NW za rok, województwo podlaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majki_Wawa Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 w PTU za OC bez jakichkolwiek znizek,wiek >25 lat i prawko o 8 lat za caly rok zaplacilem razem z NW 950 zl.Pakiet na kod pocztowy 01 czyli Wawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 w jakim regionie jest najtansze oc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 http://www.abport.pl/ To co wylicza na stronie jest bardzoz blizone do stawki ktora proponuja przez telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość da_niel Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Ja mam na przyklad najtansze ubezpieczenie w https://www.allianzdirect.pl/ Nie wiem jak z wyplacalnoscia bo staram sie jezdzic tak, zeby w nikogo nie przywalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość so.mar Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Mnie w PZU naliczyli 493 zety za OC - Primera 95r. 1,6 - i to z 75% zniżki - prawie o 100 zł więcej niż rok temu. Wszedłem na swoje konto w MULTIBANKU i za ich pośrednictwem wykupiłem polisę za - 290zł - o całe 200 zł taniej niż w PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 odebralem moja polise w linku i dorzucili mi jeszcze lawete do 350zl gratis i naprawe na miejscu szkody do 200zl gratis, pomoc przedstawiciela w przypadku kolizji itd. niby to pic na wode bo nie za dobre opinie sa o linku ale zawsze to cos, jak nie ma kasy na lawete to i mozna 2 dni na nia poczekac hehe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówka 27 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem że jeśli ktoś posiada konto w Mbanku, to upezpieczenie OC wychodzi naprawdę korzystnie. np. Ford mondeo rocznik 2003 wychodziło ponad 30% taniej niż w LINK4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus220 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Fajna opcja jest jesli jesteś klientem BZWBK. Na swojej stronie proponują ubezpieczenia OC, NNW i AC Commercial Union. I tak Nissan Primera P11.144 1999 1.8 l Hatchback 60% zniżki 297,00 PLN OC 357,00 PLN OC + NNW na sumę 75 000 PLN 446,00 PLN OC + NNW -||- + Assistance Wariant rozszerzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Ja mam na przyklad najtansze ubezpieczenie w https://www.allianzdirect.pl/ Nie wiem jak z wyplacalnoscia bo staram sie jezdzic tak, zeby w nikogo nie przywalic powiem szczerze. niektóre marki i roczniki wychodzą rewelacyjnie. w z wypłacalnościa jak wszędzie. nikt nie bedzie przecież płacił, bo klient wpadł z roszczeniem - sprawdza się. ale firma to nie widmo, bo w kazdym miesciea zwykłe OC z mini car assistance na max zniżek i wiek >25 lat w moim regionie Marka pojazdu: NISSAN Model pojazdu: Primera 2.0 MR`97 Typ nadwozia: lim Rok produkcji: 1997 Pojemność: 1998 Suma ubezpieczenia i składka Składka łączna: 356,00 PLN Składka OC: 356,00 PLN Wysokość pierwszej raty: 356,00 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wurzel Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 chyba w lubelskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soxim Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 chyba w lubelskim Po czym wnosisz że w Lubelskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi