bodek_n14 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 bankroot, Po pierwsze Ja nie piszę o zużyciu paliwa tylko o ilości spalonej benzyny. Po drugie wynikałoby z tego, że kręcąc 5000 rpm na 4-tym biegu zużyjemy dokładnie tyle samo paliwa co kręcąc 5000 rpm na 5 biegu Z mojej wypowiedzi wcale to nie wynika. Po trzecie nie ma to żadnego znaczenia, jeśli mamy rozłączone sprzęgło (stoimy) - zużycie paliwa ZAWSZE wynosi wtedy nieskończoność bez względu na "częstotliwość pracy wtryskiwaczy" Znowu mówisz o zużyciu paliwa. Po czwarte są sytuacje, gdy mając ponad ok. 1200 rpm zużycie paliwa równa się ZERO (hamowanie silnikiem) ECU w Nissanach odcina wtryski, hamując silnikiem, powyżej 2000obr/min. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 zawsze spada do 0.4litra niżej nigdy nie miałem, a zaczyna wzrastać jak obr. zaczną spadać poniżej chyba 1600. Czyżbym miał coś nie tak z kompem?? vulture30 jak to jest u ciebie?? u mnie tak samo [ Dodano: Nie 02 Mar, 2008 15:01 ] rzejechać po kilka km ze stałą prędkością (np 80km/h) dla każdego z biegów - no powiedzmy od III do V, nie jechałem po kilka kilometrów, bo nie mam takiej drogi w okolicy, ale wyniki sa w miare dobre: predkosć 80km/h III bieg - 8,7 l/100km IV bieg - 6,5 l/100km V bieg - 5,4 l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi