rosan Posted March 5, 2005 Share Posted March 5, 2005 Witam wszystkich mam nastepujacy problem samochod to maxima qx 3.0 v6 z 1998 roku, automat w trasie zachowuje sie idealnie natomiast nie trzyma wolnych obrotow w czasie postoju (wahaja sie) zdarza sie ze auto zgasnie po szybkim zdjeciu nogi z pedalu gazu, obroty stabilizuja sie w pozycji N i P. W ASO komputer wykazal "klopfsensor defekt" , sensor wymieniono ale dalej obrotow nie trzyma. Czy ktokolwiek spotkal sie kiedys z takim problemem i wie o co moze chodzic? pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zetek Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 Co za sensor miałeś wymieniony??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pavoolon Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 u mnie jest dokladnie to samo, czasem zdycha podczas jazdy i zazwyczaj na swiatlach nagle obroty spadaja do zera po odpuszczeniu gazu - mozliwe ze czyszczenie przepustnicy pomoze Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosan Posted March 6, 2005 Author Share Posted March 6, 2005 Co za sensor miałeś wymieniony??????? wymienili klopfsensor - czujnik spalania stukowego, komputer nie znalazl innych bledow (powodem wizyty w serwisie byly te obroty) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
VQPower Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 Co za sensor miałeś wymieniony??????? wymienili klopfsensor - czujnik spalania stukowego, komputer nie znalazl innych bledow (powodem wizyty w serwisie byly te obroty) pozdrawiam a czy to nie przypadkiem knock sensor?? To ze autko gasnie to na 99% bedzie throtle body. Hmm.... sorki to nie maxima.org. To bedzie przepustnica na 99% Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosan Posted March 6, 2005 Author Share Posted March 6, 2005 wydaje się,że knock sensor=klopfsensor[auto było w niemieckiej ASOidlatego napisałem tak jak na kwicie].Czy ta przepustnica to poważna sprawa?wymaga wizyty w ASO?Na czym polega jej czyszczenie? SERDECZNIE DZIĘKUJĘ za dotychczasową pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pavoolon Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 trzeba odkrecic dolot, wyjac przepustnice (jest blisko kolektora ssacego) i ja wyczyscic w benzynie, potrzebna tez bedzie nowa uszczelka - zanieczyszczona sie czasem blokuje i stad auto gasnie. w ASO za to biora ok 100 zeta jakos Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosan Posted July 20, 2005 Author Share Posted July 20, 2005 przepraszam,że ożywiam wątek ,ale czuję obowiązekpoinformowania klubmenów ,iż powodem usterki była niedociągniętauszczelka na dolocie-=czyli --budujmy od podstaw(głupie ASO BOCHUM ).Serdecznie pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Hero Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Hehe, wlasnie mialem to napisac i mnie wyprzedziles, mialem ten sam objaw przedwczoraj i po dociagnieciu uszczelnienia wszystko jest spoko Jak to mowia diabel tkwi w szczegolach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.