Gość Gab Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Cześć, Nie bardzo wiem co się dzieje z moją Almerką więc pytam bardziej doswiadczone koleżanki i kolegów Podczas wyprzedzania (nagłym wzroście obrotów) czasami (bez jakiejs reguły) zapala mi się lampka kontroli silnika (kranik) i swieci się do konca trasy. Zazwyczaj nastepnego dnia juz sie nie pali. Macie pomysł co z tym zrobić i co to może być??? Byłem w ASO ale jakoś nie mieli pomysłu bede wdzieczny za pomoc pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 problemy mogą być różne, być może sonda lambda się krzaczy. W każdym razie następnym razem jedź do serwisu jak Ci się ta kontrolka świeci - jak przyjedziesz z wyłączoną z pewnością nic Ci nie powiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gab Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Zapomniałem dodac ze to diesel Czy w dieslu jest tez sonda lambda? No w każdym razie w instrukcji wyczcytałem ze to moze byc woda w oleju albo właśnie coś z silnikiem. Szczerze do tej pory sie tym nie martwiłm ale może powinienem zaczac pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Sonda kontroluje poziom dwutelenku węgla w spalinach, czasem występuje w dieslach ale nie podejrzewam że jest w N16 bo występuje tylko w nowoczesnych silnikach z elektronicznie sterowanymi wtryskami bezpośrednimi A co do Twojego problemu to jeśli masz wodę w oleju albo coś z silnikiem i nie wiesz czy się tym martwić.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.