Gość KamRut Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam wszystkich, Na wstępie powiem, że używałem szukajki, ale albo nie ma tego co chce, albo nie umiem znaleźć. Potrzebuje wiedzieć, w którym miejscu najlepiej się wpiąć ze zdalnym sterownikiem centralnego zamka w N16. Sterownik byłby np. taki: http://moto.allegro.pl/item307753782_stero..._kierunki_.html Jeszcze parę pytań: 1. Jak jest sterowany centralny zamek? (+ czy -) 2. Jakie kolory mają przewody od kierunków 3. Jakie kolory mają przewody do sterowania (zamknij/otwórz) 4. Najbardziej dogodne miejsce do montażu puszki oraz "zasięgu" potrzebnych przewodów 5. Skąd wziąć zasilanie (+), bo - to chyba najlepiej z masy pociagnąć? Dodano: Nikt nie wie? [ Dodano: Wto 19 Lut, 2008 12:43 ] Nikt nie montował? Patrzyłem w schematy elektryczne N16, ale się pogubiłem. Wydaje mi się, że to będzie kolor niebieski i różowy(te idą od włącznika zamknij/otworz w drzwiach kierowcy), natomiast instrukcja niby do almery, która została wysłana przez sprzedawcę wygląda tak i teraz to już niewiem (widać że muszę przeciąć jakiś kabel żółto czerwony) może mi ktoś to wytłumaczyć lub spróbować pomóc? Na schemacie trzeba patrzyć na 6 przewodów od góry, one są od zdalnego sterowania. Kiedyś jak montowałem to wychodziły tylko dwa - a teraz to się porobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a nie lepiej dołożyć troszke i kupić alarm który bedzie sterował centralnym, ...ok 100 zł.... podpinam sie bo mam jeden pilot i troszke podniszczony i tez myślałem nad nowym pilotem który zamknie drzwi i włączy alarm,,a co do schematów to narazie nie pomoge... tu kolega z forum "poleca" tu jest wszystko ... KLIKNIJ MNIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KamRut Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 można kupić i alarm, ale problem pozostaje ten sam. Jak podpiąć przewody do oryginalnej centralki od centralnego żeby autko zamykało się pilotem od alarmu też. Jak jest sterowany centralny zamek w Almerze? Właśnie tego niewiem. Mój pomysł polegał na wpięciu się w przewody od włącznika w drzwiach (tego koło szyb - zamknij otwórz) ale nie wiem czy to coś nie będzie się gryzło z oryginalnym NATS'em. Może ktoś już montował zdalne sterowanie do swojej almerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 KamRut tak robił mi znajomy elektronik - cały moduł comfortu zmieścił w drzwiach. kolorki od c.z. to tak jak piszesz różowy i niebieski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Ten manual zrobiłem już dawno temu, ale jakoś o nim później zapomniałem - może się przydać: KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.